• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Monique Collignon: 11 verschillende dessins -2-

  Ontwerpers als Monique Collignon hebben ook bij nieuwe items de nodige technische mode-ervaring en gaan vooraf op dit terrein eerst grondig op onderzoek uit.

Monique Collignon: "Zoiets aanpakken vraagt het nodige denkwerk. Aanvankelijk heb ik me eenvoudigweg alleen voorgenomen mondkapjes te ontwerpen. Daarop deed ik uitvoerig research en heb meteen besloten hiervoor geen aanspraak te maken op de beschermingsmaterialen die voor de zorg bestemd zijn. Na uitvoerige overwegingen was mijn eis namelijk wel dat het niet alleen om modieuze mondkapjes zou gaan maar zo'n kapje moet bovenal beschermen. Goed wasbaar zijn en van licht materiaal worden gemaakt dat ook duurzaam is". .

Monique Collignon start met een serie van vijf verschillende dessins, maar dit zal snel uitgebreid worden naar twintig verschillende ontwerpen. Opvallend zijn vooral model Pink Blush en Herringbone evenals model Twinstripe en Tweed.

‘Het is vooral stijlvol. Als we dan toch een mondkapje op moeten dan willen we toch dat het er leuk uitziet en niet zo standaard of clownesk is’, reageert ze.
Tijdens haar zoektocht naar kwalitatieve mondkapjes kwam de ontwerpster uit bij het in Nederland gevestigde bedrijf Textiles & More. Zij maken de kapjes van een speciale stof genaamd Evolon.

De mondkapjes zijn wasbaar bij minimaal 60 graden en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden.

Textiles & More heeft de filtratie efficiëntie van de mondkapjes laten testen bij TNO. Op basis van deze tests voldoen de mondkapjes minimaal aan het type IIR Chirurgische referentie mondkapjes. De mondkapjes hebben een filtratie efficiëntie van minimaal 95% tegen partikels die door de lucht worden.

Dat is nog niet alles want de anti allergische samenstelling vormt een natuurlijke barrière tegen smog, stof, bacteriën, pollen en andere allergenen. Het dichte weefsel van microvezels zorgt voor voldoende luchtdoorlaatbaarheid en voert vocht af onder het masker. Het materiaal is een non-woven, zeer comfortabel, ademend en zacht.

De mondkapjes zijn one size fits all en voor zowel dames als heren. Ze zijn vanaf deze week verkrijgbaar onder andere via moniquecollignon.com waar men nu al een pre-order kan plaatsen. Eén mondkapje kost € 10,- en per set van vijf zijn ze verkrijgbaar voor € 45,-.

MODEL: HERRINGBONE

FOTO: MYRTHE MYLIUS