• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kappers bestrijden out-of-order corona-kapsels

  Enerzijds zijn de kappers in ons land dolgelukkig nu zij naar het after-corona tijdperk toekoersen. Bij de hoofdstedelijke diversiteits-coiffeur Charlton in de anders razend drukke Bilderdijkstraat word ik begroet door collega Lorraine. Samen ontvangen deze kappers de meest uiteen lopende mensen uit diverse landen en culturen in de ruime witte salon.

Het heeft nogal hard geregend vanmorgen. Als ik binnenkom zie ik een meneer met een overmatig flodderig coronakapsel achter in de salon wat gebogen in een stoel klaar zitten om geknipt te worden. Wachtend op Charlton staart hij mistroostig naar zijn verregende beeltenis in de spiegel. iedereen maakt het corona-tijdperk weer anders mee. En als de kapper zijn warrige pruik vaardig onder handen neemt hoor ik ze druk ervaringen uitwisselen.

"Aanvankelijk heb ik wel geboft met mijn coronatijd,"vertelt de kapper. "In februari vertrok ik met mijn partner voor een heerlijke vacantie naar mijn geboorteland Brazilië. Ik woon al heel wat jaren in Nederland maar ik ben altijd heel blij om mijn ouders weer te kunnen zien. Maar toen ik terug kwam in Amsterdam begon drie dagen later net de corona-crisis. In het begin valt het allemaal mee maar na een tijd je niet meer..."

Waar wonen je ouders in Brazilië? "Ze wonen in de stad Recife. 3 Millioen inwoners en vlak bij het strand."
Zeker een heel mooi uitzicht? "Nou nee. De mensen die daar vast wonen vinden het strand en het uitzicht niets bijzonders. Het ís wel heel mooi maar zij gaan liever naar de shoppingmalls in de stad. Lekker winkelen..."

Onderhand heeft zijn aanvankelijk mismoedige klant een complete metamorfose ondergaan. Van een treurige verlept soort landloper staar ik verbaasd naar een perfekt geknipte flitsende jongeman. "Iedereen heeft het al maanden zonder de kapper moeten stellen door de corona,"vergoelijkt Charlton terwijl hij de laatste lange haarvlokken van zijn nu opgewekte klant wegschuiert.

"Corona heeft soms een disastreuze uitwerking op iemands prrofiel. Het kan bij iedereen pittig misgaan zoals je bijvoorbeeld wel ziet bij bepaalde televisie-presentatoren. Maar daar ligt juist een mooie taak voor ons kappers. Wij kappers moeten ons dapper door de corona-kapsels heen knippen..."

Hij hoort de hele dag talloze verhalen van zijn klanten die hem vertellen hoe zij met de corona-crisis zijn omgegaan. Sommigen zijn financieel zwaar getroffen. "Ik ben zelf heel blij dat ik met de zaak in Nederland woon," zegt Charlton. "De overheid hier heeft ons echt gesteund."

Alles is volgens hem kennelijk heel goed in Nederland. Maar dat kán toch niet.... Heb je dan nergens kritiek op? Er neemt nu een knappe blondine plaats in de stoel die de kappersmantel wordt omgedaan...
"Ëven heel diep nadenken... Kritiek... Nuja. de opvoeding is hier wel eens te vrij. De kinderen in mijn land hebben heus niet zoveel te vertellen als hier. Maar dat geldt natuurlijk ook weer niet voor iedereen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik erg happy ben in Amsterdam en in Nederland. En we hebben hier ook hele goede contacten met onze klanten. Ze komen allemaal weer terug om corona weg te werken. Van alle leeftijden hoor".

CORONA-KAPSELS WEGWERKEN KAN ZORGEN VOOR EEN COMPLETE METAMORFOSE... DIVERSITEITSCOIFFEUR CHARLTON ZORGT VOOR HET PERFEKTE PROFIEL...