• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

KRO-NCRV lanceert Ruimteschip aarde met André Kuipers

  In de zesdelige documentaireserie Ruimteschip aarde van KRO-NCRV werpt astronaut André Kuipers een unieke blik op Nederland. Het magische gevoel waarmee hij terugkeerde op aarde wil hij doorgeven aan een groot publiek. De high end documentaireserie zoomt in op onze leefwereld en zit boordevol fascinerende ruimte- satelliet- en natuurbeelden. Ook zijn bijzondere verhalen te zien van ons complexe, maar ook prachtige ecosysteem van dieren, planten en mensen. “Wij zijn onderdeel van de natuur, alles hangt met elkaar samen. Als je je dat realiseert ga je misschien, net als ik, anders naar de aarde kijken”, aldus André Kuipers. Ruimteschip aarde is vanaf woensdag 15 februari te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Samen met verteller Kim van Kooten gaat André Kuipers op ontdekkingsreis in ons land, op zoek naar de schoonheid en kwetsbaarheid van de Nederlandse natuur en hoe wij als inwoners van Nederland daar in ons dagelijkse leven mee verbonden zijn. De documentairereeks geeft een betoverende blik op ons land, aan de hand van nooit eerder vertoonde indrukwekkende natuurbeelden uit het archief van ESA/NASA en ruimtestation ISS en door mooie verhalen van bevlogen experts en natuurliefhebbers. Zij geven inzicht in de werking van het ecosystemen en hoe mensen deze verstoren, maar ook weer in staat zijn om op de meest bijzondere manieren beter om te gaan met onze planeet.

In elke aflevering van Ruimteschip aarde staat een ander thema centraal: licht, water, bodem, lucht, natuur en de mens. Via deze thema’s wordt het unieke en complexe ecosysteem getoond op een manier die we nog niet kennen. “We mogen ons verwonderen over hoe prachtig onze planeet is, maar vanuit de ruimte besef je des te meer hoe groot de impact van de mens is die de natuurlijke balans verstoort”, zo licht André Kuipers toe. Veel astronauten maken dat mee, het heeft zelfs een naam: het overview effect. Ruimteschip aarde kijkt vanuit die blik op positieve wijze naar manieren om het leven op aarde voor iedereen te verbeteren, een beeldende reis naar een duurzame in plaats van een destructieve toekomst.

De ontdekkingsreis van Ruimteschip aarde gaat door heel Nederland: van Friesland naar Zeeland, van Brabant naar de Wadden. Door het hele land zijn de talentvolle makers van Ruimteschip aarde op zoek gegaan naar inspirerende mensen en dieren die hen nieuwe ontwikkelingen laten zien in onder andere techniek, natuurbeheer, levenswijzen en klimaatbeheersing. Van studenten die een waterstofboot bouwen tot aan bierbrouwende monniken.

André Kuipers’ kennis van de ruimte, de aarde én Nederland wordt aangevuld door kenners op de grond, elk op hun eigen vakgebied. Zo maken onder meer weervrouw Amara Onwuka, bioloog Auke-Jan Hiemstra, boswachter Tim Hogenbosch en antropoloog Roanne van Voorst hun opwachting in de documentaireserie.

Via hen belandt de kijker in de indrukwekkende en ontroerende wereld van dieren, schimmels, planten en mensen, die samen het verhaal vertellen over ons unieke ecosysteem. Door deze verschillende perspectieven te combineren wordt duidelijk wat het overview effect precies is.

Speciaal voor Ruimteschip aarde is een innovatieve online tool ontwikkeld waarmee satellietdata wordt gekoppeld aan postcodes. Zo is het mogelijk om per thema in te zoomen vanuit de ruimte tot in je eigen achtertuin. Op deze manier kun je ontdekken hoeveel sterren er vanaf jouw woning te zien zijn, of je in de toekomst droge voeten houdt en hoe het staat met de luchtvervuiling in jouw buurt.

In deze tool zijn maar liefst elf miljoen gebouwen in 3D opgenomen. Ook staan er veel tips en weetjes in. De 3D-tool is vanaf 15 februari beschikbaar via de website ruimteschipaarde.kro-ncrv.nl  Ruimteschip aarde is geregisseerd door Teddy Cherim (show runner), Basha de Bruijn en Safi Graauw.

De docuserie is een productie van mediabedrijf Scenery in co-productie met KRO-NCRV.

Ruimteschip aarde, vanaf woensdag 15 februari t/m 29 maart wekelijks* om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

*Op 15 maart is geen uitzending, wegens de Provinciale Staten verkiezingen