• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland: Nederland stemt temidden grote sociale onrust

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 15 maart 2023 - DEN HAAG, NEDERLAND - Nederlandse kiezers zijn woensdag begonnen met stemmen in lokale verkiezingen die gevolgen zullen hebben voor de nationale regering, terwijl de oude premier van het land geconfronteerd wordt met de ergste sociale onrust in jaren. Mark Rutte, aan de macht sinds 2010 en gezien als een "chief survivor", staat onder druk als nieuw gekozen provinciale wetgevers in mei een nieuwe Eerste Kamer kiezen.

Een belangrijke verschuiving kan van invloed zijn op het vermogen van Rutte's centrumrechtse coalitie van vier partijen om wetten aan te nemen voor kwesties variërend van massale migratie tot milieubeleid dat heeft geleid tot enorme boerenprotesten, ook zaterdag. De Nederlandse kiezers zullen ook stemmen voor de waterschappen, die belast zijn met het waterbeheer en de dijken, aangezien een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt.

De boeren zeggen dat het door de regering opgelegde stikstofreductiebeleid hun bestaan bedreigt en het einde betekent van één van 's werelds beste landbouwsectoren. De vissers maken zich vergelijkbare zorgen over het milieubeleid. Er zijn beelden opgedoken van mensen die hun familieschepen moeten vernietigen.Rutte wordt ook kritisch bekeken na een reeks schandalen, waaronder het jarenlang etnische profileren door de belastingdienst van duizenden ouders die kindertoeslagen ontvangen. Als gevolg daarvan werden bijna 1.700 kinderen met geweld bij hun ouders weggehaald, terwijl 70.000 kinderen het slachtoffer werden, waarbij veel ouders scheidden of in sommige gevallen zelfmoord pleegden als gevolg van de met dit schandaal samenhangende stress.

Daarnaast werd in een recent rapport het beleid van de regering-Rutte veroordeeld ten aanzien van duizenden mensen in de noordelijke provincie Groningen die jarenlang hebben geleden onder aardbevingen als gevolg van de aardgaswinning.

Hoge energieprijzen die Rutte in verband brengt met de oorlog in Oekraïne, maar zijn tegenstanders met "klimaatveranderingsprojecten", zoals het uitfaseren van fossiele brandstoffen en de invoering van gigantische "vogeldodende windturbines" en zonnepanelen, hebben het debat nog verergerd.

En nu de armoede door de stijgende kosten van levensonderhoud toeneemt en er berichten zijn dat hongerige kinderen op school flauwvallen, vroegen tv-commentatoren zich af of de 56-jarige ooit heeft overwogen af te treden.De alleenstaande liberale Rutte antwoordde dat hij pas zou aftreden als hij vond dat hij niets meer had bij te dragen aan "dit geweldige land". Toch staat zijn conservatief-liberale Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) voor een sterke uitdaging door de BoerBurgerBeweging (BBB). Die werd in 2019 gelanceerd met slechts één volksvertegenwoordiger, Caroline van der Plas, die ooit legendarisch werd door op een tractor naar het parlement te rijden.

Haar platform 'tegen de elite' heeft een gevoelige snaar geraakt bij ontevreden kiezers, en volgens peilingen zou haar partij bij de stemming van woensdag de op één na grootste of zelfs de grootste partij kunnen worden.

Ze is vooral populair in traditionele plattelandsstreken en provincies, waar de campagnes variëren van hulp aan boeren en bij onvrede over slinkend openbaar vervoer en de vraag hoe duizenden migranten op te vangen en last but not least het milieu.

Volgens sommige peilingen zou de BBB 13 van de 75 zetels kunnen winnen in de Eerste Kamer, die de macht heeft om in de Tweede Kamer overeengekomen wetgeving te blokkeren, waarbij de VVD van 12 naar 10 zetels zou zakken. De veel tegenstand weglachende Rutte heeft geprobeerd zijn campagne te richten op linkse partijen en weigerde een cruciaal televisiedebat met de BBB-leider.

Temidden van de onrust is de regering-Rutte, die sinds 2010 bezig is aan haar vierde termijn op rij, gezakt tot 20 procent goedkeuring, het laagste percentage in tien jaar. De meeste stembureaus in Nederland gaan om 07.30 uur lokale tijd open en sluiten om 20.00 uur; de officiële resultaten worden begin donderdag verwacht.

Voor Bob De Jong, een boer uit het Nederlandse agrarische hart van Noord-Brabant, is het duidelijk dat kiezers hun stem moeten uitbrengen tegen de politieke elite.Hij waarschuwde dat als de huidige "corrupte" politici aan de macht blijven, "geen enkele boer in Nederland zal overleven". Hij sprak zaterdag terwijl boeren zich verzamelden in het Zuiderpark in Den Haag.

Tegelijkertijd gaf burgemeester Jan van Zanen de politie toestemming om een waterkanon te gebruiken tegen de demonstranten van de Extinction Rebellion tegen de klimaatverandering. Een aantal nat gespoten demonstranten ontvingen daarna wegens de kou droge kleding bij de brandweer.

In tegenstelling tot de boeren blokkeerde Extinction Rebellion een belangrijke snelweg in de binnenstad van Den Haag in de buurt van de tijdelijke huisvesting van het Nederlandse parlement.Wat de uitslag van de stemming van woensdag ook wordt, het debat over de toekomst van deze zeevarende natie is nog maar net begonnen.