• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Rusland dreigt met kernwapens na aanval Moskou

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 5 juni 2023 - MOSKOW/KYIV/BUDAPEST - De president van Rusland beschuldigde Oekraïne van terrorisme nadat drones de hoofdstad Moskou hadden aangevallen, en ten minste één van zijn bondgenoten stelde voor om als reactie kernwapens te gebruiken. Vladimir Poetin zei in televisie-uitzendingen dat de aanvallen volgden op een recente Russische aanval "op het hoofdkwartier van de Oekraïense militaire inlichtingendienst", hoewel die beweringen niet konden worden geverifieerd.

Poetin betoogde dat Oekraïne ervoor heeft gekozen om te proberen "Rusland en Russische burgers te intimideren [met] aanvallen op woonwijken" en voegde eraan toe dat de drone-aanvallen "duidelijk wijzen op terroristische activiteiten". Tientallen kamikaze drones leken zich te richten op welgestelde buitenwijken van Moskou waar de bondgenoten van Poetin, waaronder oligarchen en politici, luxe verblijven hebben. Verschillende drones werden neergeschoten boven de chique wijk Rublyovka, maar veroorzaakten schade en gewonden toen de oorlog in Oekraïne in Poetins achtertuin leek te komen. Beelden toonden een paddenstoelwolk veroorzaakt door een drone op ongeveer 3,2 kilometer van het dorp Usovo, dicht bij Poetins officiële Moskouse Novo-Ogaryovo residentie.

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu en andere politici en oligarchen wonen vlakbij in een gebied dat bekend staat als Moskous "gouden mijl". Het Russische ministerie van Defensie zei dat acht drones vannacht Moskou als doelwit hadden, maar Russische media die dicht bij de veiligheidsdiensten staan, zeiden dat meer dan 30 drones deelnamen aan de aanval.
Drie van de drones troffen woongebouwen in het zuidwesten van de stad, maar er werden geen explosies gemeld, aldus functionarissen. Twee mensen raakten gewond bij de aanval, bevestigde Sergei Sobyanin, de burgemeester van Moskou, die eraan toevoegde dat gebouwen "kleine schade" opliepen.

Videobeelden toonden gebroken ruiten en een zwart geblakerde gevel op een adres dat dinsdagochtend vroeg door een drone werd geraakt. Bewoners zeiden dat ze harde knallen hoorden gevolgd door een benzinelucht. Moskou was tot nu toe grotendeels ongemoeid gelaten tijdens Poetins invasie in Oekraïne, waarbij honderdduizenden troepen en burgers aan beide kanten zijn gedood en gewond.

De baas van de Russische huurlingengroep Wagner, Jevgeni Prigozjin, toonde zich " verbolgen" dat Poetins troepen er niet in slaagden het spervuur van drones dat de Russische hoofdstad bereikte tegen te houden. Eerder deze maand bestempelde Prigozjin Poetins defensiechefs opnieuw als "tuig" dat zich verrijkt in kantoren terwijl hij zijn huurlingen laat sterven zonder munitie.
Rusland gaf Kiev de schuld van de grootste aanval op Moskou sinds de Tweede Wereldoorlog. De Oekraïense presidentiële assistent Mykhailo Podolyak ontkende de betrokkenheid van Oekraïne.

Hij voorspelde echter "een toename van het aantal aanvallen" op Moskou na dagen van vaak dodelijke Russische aanvallen op Oekraïense steden zoals Kiev. Hoewel sommige westerse leiders zich zorgen maken, zei James Cleverly, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, tegen verslaggevers dat Oekraïne het "legitieme recht" heeft om zichzelf te verdedigen en " slagkracht kan projecteren" buiten zijn grenzen.

Tijdens een persconferentie in Estland op dinsdag zei Cleverly: "[Oekraïne] heeft natuurlijk het legitieme recht om dat binnen zijn eigen grenzen te doen, maar het heeft ook het recht om geweld te projecteren buiten zijn grenzen om de mogelijkheden van Rusland om zijn strijdkracht te richten op Oekraïne te ondermijnen." Eerder deze maand dook er een video op van twee drones die minuten na elkaar ontploften boven het Kremlin in wat volgens Russische functionarissen een Oekraïense aanval op Poetin was, ondanks de ontkenningen van Kiev.

Eén van de drones die dinsdagochtend werd gebruikt bij de aanval op Moskou bleek een UJ 22 drone van Oekraïense makelij te zijn, geproduceerd door het bedrijf Ukrjet, aldus bronnen.
Vermeende beelden van de drone, opgenomen tijdens de aanval, lijken overeen te komen met beelden van het onbemande luchtvaartuig, waarvan Rusland zegt dat het gebruikt is bij andere pogingen tot aanvallen.

De aanvallen hebben de internationale bezorgdheid gewekt dat het conflict zou kunnen escaleren in een serieuzere westerse confrontatie met Rusland, dat 's werelds grootste nucleaire wapenvoorraad bezit. Dinsdag al suggereerden hardline pro-Poetin wetgevers een nucleaire reactie. Parlementariër Oleg Nilov zei: "Moskou was het doelwit van een drone-aanval door de Oekraïense terreurstaat. We kunnen reageren met alle beschikbare opties van de Russische strijdkrachten - tactische kernwapens zullen voorlopig niet op de lange baan geschoven worden."

De Russische televisiepropagandist Vladimir Solovjov riep op om de Oekraïense steden Kiev, Odesa, Dnipro en Lviv te "ontmantelen" na de drone-aanvallen op Moskou. "Er zouden vandaag aanvallen op die steden moeten plaatsvinden, veel brutaler dan onze huidige aanvallen", zei hij. "Het is oorlog. Het kan niet meer anders."

Hij voegde eraan toe: "We vechten tegen [de westerse militaire alliantie] de NAVO. Dit moet begrepen worden. De NAVO heeft alles geleverd voor de vernietiging van Rusland. Dat moet eenvoudigweg worden begrepen." Eerder zei de autoritaire president van buurland Wit-Rusland dat als een ander land zich zou willen aansluiten bij een Russisch-Wit-Russische unie, er "kernwapens voor iedereen" zouden komen.

President Alexander Loekasjenko zei zondag tegen de Russische televisie dat "niemand er tegen is dat Kazachstan en andere landen dezelfde nauwe banden hebben als wij met de Russische Federatie. Dus, "Als iemand zich zorgen maakt ... het is heel eenvoudig - sluit je aan bij de Unie van Wit-Rusland en Rusland. Dat is alles - er zullen kernwapens zijn voor iedereen," beloofde hij.

Rusland heeft vorige week tactische kernwapens ingezet in Wit-Rusland, de eerste installatie van dergelijke kernkoppen buiten Rusland sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991.
De plaatsing van de kernwapens en de aanvallen van dinsdag op Moskou hebben de internationale angst aangewakkerd dat de oorlog in Oekraïne kan escaleren in een wereldwijd gewapend conflict met atoomwapens.