• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Mezzosopraan Tania Kross kreeg Johannes Vermeerprijs 2023

  Mezzosopraan Tania Kross heeft de Johannes Vermeerprijs 2023 ontvangen uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media). De Johannes Vermeerprijs is de staatsprijs voor de kunsten. De jury, onder leiding van Marise Voskens, roemt de wijze waarop Kross haar vak uitoefent en de vernieuwende manier waarop ze bruggen bouwt en mensen verbindt.

Staatssecretaris Uslu: “Tania Kross is een rolmodel voor andere makers. Ze heeft deuren geopend, en blijft dat steeds doen. Onder meer door zich binnen het Koninkrijk in te zetten voor muziekeducatie. Zo laat zij de jongere generatie kennismaken met al het moois en meeslepends dat muziek te bieden heeft. En bijna nog belangrijker: ze is ook een groot verbinder, die bruggen bouwt tussen mensen en muziekgenres.”

De jury koos unaniem voor Tania Kross. “Met haar benadering van opera en klassieke muziek omarmt Tania Kross het genre in de volle breedte. Haar stem kent vele dimensies, van ingetogen tot uitbundig. Het gemak waarmee zij zich daarin beweegt duidt op een diepe en zeer persoonlijke repertoirekennis. De jury waardeert haar grote maatschappelijke betrokkenheid, haar welgemeende aandacht voor jongeren en hun talenten, en de verbindende manier waarop zij zich hard maakt voor muziekeducatie.”

De Johannes Vermeerprijs is de staatsprijs voor de kunsten die jaarlijks wordt uitgereikt, en bestaat – naast een bokaal - uit 100.000 euro. De winnaar mag dat besteden aan een speciaal project op zijn of haar werkterrein. De regering heeft de prijs in 2008 ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en te stimuleren.

Hij kan worden toegekend aan in het Koninkrijk der Nederlanden werkende kunstenaars uit alle artistieke disciplines.

Eerdere winnaars zijn schrijver Arnon Grunberg, beeldend kunstenaar Natasja Kensmil, operaregisseur Pierre Audi, filmmaker Alex van Warmerdam, fotograaf Erwin Olaf, beeldend kunstenaar Marlene Dumas, architect Rem Koolhaas, grafisch ontwerper Irma Boom, componist en regisseur Michel van der Aa, beeldend kunstenaar en filmregisseur Steve McQueen, modeontwerper Iris van Herpen, violiste Janine Jansen, theatermaker Ivo van Hove en fotograaf Rineke Dijkstra.

STAATSSECRETARIS GUNU USLU: "TANIA KROSS IS EEN ROLMODEL VOOR ANDERE MAKERS ... ZE BOUWT BRUGGEN TUSSEN MENSEN EN MUZIEKGENRES ..."

FOTO: MARTIJN BEEKMAN