• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hezbollah vuurt raket af op Tel Aviv, gericht op de Mossad

mossadWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 spetember 2024 - NEW YORK/BEIRUT/JERUZALEM — Hezbollah bevestigde dat het woensdag een "ballistische raket" richting Tel Aviv heeft afgevuurd, gericht op het hoofdkwartier van de Israëlische inlichtingendienst Mossad, maar de Israel Defense Forces (IDF) zeiden dat ze de raket hadden onderschept.

De door Iran gesteunde islamitische groep kondigde aan dat de aanval van woensdag "als vergelding" was voor de explosie van piepers in Libanon vorige week, waarbij tientallen mensen omkwamen en duizenden gewond raakten.

Toch zei de IDF dat zijn grond-grondraketsysteem de dreiging had geëlimineerd toen delen van Tel Aviv wakker werden van sirenes. Het gebeurde nadat Israëlische luchtaanvallen op Hezbollah-locaties in Libanon sinds maandag minstens 569 mensen het leven kostten, volgens het ministerie van Volksgezondheid van het land, waardoor tienduizenden mensen hun huizen moesten ontvluchten.

Er werd niet gespecificeerd hoeveel militairen er onder de doden waren.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zou woensdag bijeenkomen om het escaleren van het conflict te bespreken. Maar terwijl de VN haar opties afwoog, zette de IDF woensdagochtend haar luchtaanvallen op Zuid-Libanon en het oostelijke gebied van Bekaa voort. De IDF zei dat haar gevechtsvliegtuigen meer dan 100 doelen hadden aangevallen die verband hielden met Hezbollah.

De Israëlische luchtmacht heeft een raketwerper in het gebied van Nafakhiyeh, Zuid-Libanon, getroffen als reactie op de "lancering van een Hezbollah-raket van grond tot grond richting centraal Israël", aldus de IDF in een aparte operationele update.

Er werd ook bevestigd dat "ongeveer 40 projectielen" woensdag vanuit Libanon het Israëlische grondgebied binnenkwamen, terwijl sirenes klonken in het gebied Boven-Galilea.
Minstens één projectiel raakte een "voorziening voor begeleid wonen in het gebied van Safed", aldus de IDF, hoewel er geen gewonden werden gemeld. De IDF gaf Hezbollah de schuld daarvan en waarschuwde dat het zijn bezittingen en wapenopslagfaciliteiten in Libanon zou blijven aanvallen.

Eerder vertelde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu het Libanese volk dat Israël "niet in oorlog is met het volk van Libanon". Hij zei echter dat burgers de plekken waar Hezbollah wapens opslaat, moeten verlaten, ook in bepaalde huizen. Ditt heeft geleid tot een massale exodus van tienduizenden mensen, waaronder gezinnen met kinderen, die zich in veiligheid brengen.

De vijandelijkheden van woensdag kwamen nadat de Amerikaanse president Joe Biden er in zijn laatste toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij Israël en Hezbollah op aandrong om afstand te nemen van het risico op een totale oorlog. "Een totale oorlog is in niemands belang. De situatie is geëscaleerd", zei de aftredende president.Toch "is een oplossing nog steeds mogelijk. Het blijft in feite de enige weg naar blijvende veiligheid en om de inwoners van beide landen toe te staan ​​om naar hun huizen terug te keren", voegde hij er aan toe.

Biden benadrukte het belang van een wapenstilstand tussen de Israëlische regering en Hamas, een bondgenoot van Hezbollah.

Hezbollah waarschuwde echter dat het raketten op Israël zou blijven afvuren totdat er een staakt-het-vuren is bereikt tussen beide partijen in Gaza. "Nu is het tijd voor de partijen om de voorwaarden van een staakt-het-vuren af ​​te ronden", reageerde Biden in zijn toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de VN. "Breng de gijzelaars naar huis, zorg voor veiligheid voor Israël en Gaza, bevrijd ze van de greep van Hamas, verlicht het lijden in Gaza en beëindig deze oorlog."

Maar toen er woensdag beelden opdoken van een rookwolk die opsteeg tijdens een Israëlische luchtaanval op het dorp Sujud in Zuid-Libanon, leken zijn oproepen tot vrede een illusie.