• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘Rusland beraamt catastrofale aanvallen op Oekraïne’

oe1WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 september 2024 - KIEV/BOEDAPEST — Volodymyr Zelenskyy, de president van Oekraïne, heeft Rusland ervan beschuldigd potentieel catastrofale aanvallen op Oekraïense kerncentrales te beramen nadat Moskou zijn vredesplan had afgewezen.

In een uitdagende toespraak bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York veroordeelde hij ook China en Brazilië, twee Russische bondgenoten, omdat ze een alternatief voor zijn vredesformule voorstelden. “U zult uw macht niet vergroten ten koste van Oekraïne,” waarschuwde Zelenskyy.

Mette Frederiksen, de premier van Denemarken, was het eens met Zelenskyy en bekritiseerde China omdat het Rusland steunde in zijn oorlog tegen Oekraïne. “We kunnen niet doorgaan met een situatie waarin China Rusland helpt in een oorlog … in Europa, zonder gevolgen. Ze moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun activiteiten,” zei hij.
Zelenskyy sprak toen het Kremlin zijn plan "om Rusland te dwingen vrede te sluiten" een "fatale fout" noemde die gevolgen zou hebben voor Kiev.

Woordvoerder van het Kremlin Dmitry Peskov zei dat Rusland vrede wilde, maar dat het onmogelijk was om de kwestie af te dwingen.

Sergei Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, ontmoette Wang Yi, zijn Chinese ambtgenoot, aan de zijlijn van de algemene vergadering van de VN. Het tweetal besprak "vooruitzichten voor het oplossen van de Oekraïense crisis" en maatregelen om "de escalatie van de situatie in de regio Azië-Pacific door het Westen" tegen te gaan, aldus een verklaring.

De opmerkingen van Zelenskyy bij de VN werden ook nauwlettend gevolgd door Washington, aangezien hij in het Witte Huis een ontmoeting zou hebben met de Amerikaanse president Joe Biden om een ​​"overwinningsplan" te bespreken.

Zijn gesprekken vinden plaats te midden van toenemende internationale bezorgdheid over de aanhoudende oorlog sinds Rusland in februari 2022 zijn grootschalige invasie van Oekraïne lanceerde. Zelenskyy zal ook de Amerikaanse presidentskandidaten Donald J. Trump en Kamala Harris ontmoeten. De gesprekken vinden plaats terwijl de belegerde Oekraïense leider ononderbroken westerse steun zoekt, ondanks een stijgend dodental aan beide kanten en tegenslagen.

Toch bereikten de Russische troepen, ondanks eerdere berichten die het tegendeel beweerden, de buitenwijken van de oostelijke stad Vuhledar in Oekraïne niet, "maar zijn verkenningsgroepen opereren daar wel", zei Vadym Filashkin, de gouverneur van de regio Donetsk, woensdag. 

Rusland zei dat het nog twee dorpen in Oekraïne had veroverd, hoewel dit niet is bevestigd, en dat het Vuhledar aanviel, een oud Oekraïens bolwerk. Twee mensen werden gedood en 12 anderen raakten gewond na een Russisch geleide bomaanval op de oostelijke Oekraïense stad Kramatorsk op woensdag, zei de regionale gouverneur van Donetsk. Russische troepen gebruikten "drie zeer vernietigende bommen" bij de aanval op het centrum van de stad, waarbij twee appartementenblokken, winkels en auto's werden beschadigd, zei hij.

Een 80-jarige vrouw stierf als gevolg van Russische beschietingen in Cherson, zei Alexander Prokudin, het hoofd van het regionale militaire bestuur, op het socialemediaplatform Telegram. "Als gevolg van een andere beschieting raakten twee mensen die op straat waren gewond", voegde hij er aan toe.

Kiev suggereerde echter dat het wraak nam toen Oekraïense troepen naar verluidt ongeveer 24 Russische soldaten gevangen namen en "enkele tientallen" anderen doodden tijdens een operatie om een ​​aggregaatfabriek in de stad Vovchansk in de regio Charkov te heroveren.

Deze berichten konden niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Terwijl de gevechten heviger werden, probeerde Kiev toestemming te krijgen om Britse en Franse Storm Shadow-raketten op Russisch grondgebied te gebruiken.
Hoewel Groot-Brittannië de opzet steunt, zijn er onderhandelingen gaande met Washington, aangezien de wapens gebruik maken van Amerikaanse technologie en het Witte Huis vreest voor een escalatie van het gewapende conflict. Keir Starmer, de premier van Groot-Brittannië, vertelde Rusland dat hij niet weet hoe het zijn gezicht kan laten zien bij de Verenigde Naties na de invasie van Oekraïne en het behandelen van zijn eigen burgers als "stukken vlees om in de molen te gooien".

Starmer, die woensdag de VN-Veiligheidsraad toesprak, beschuldigde Rusland ervan het VN-handvest te schenden omdat de invasie van Oekraïne illegaal was, de wereldwijde veiligheid bedreigde en "kolossaal menselijk lijden" had veroorzaakt.

Woensdag waren er opnieuw zorgen dat de oorlog zou kunnen uitmonden in een breder gewapend conflict, aangezien de militaire alliantie van de NAVO zei dat het van plan is om het transport van een groot aantal gewonde troepen weg van de frontlinies te coördineren in geval van een oorlog met Rusland, mogelijk via ziekenhuistreinen, aangezien "luchttransporten mogelijk niet haalbaar zijn".

De oorlog heeft al honderdduizenden mensenlevens geëist en verwond aan Oekraïense en Russische zijde.