• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Opperleider Iran naar veilige locatie na dood Hezbollah-leiders

khameneiWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 29 september 2024 - JERUZALEM/TEHERAN — De Iraanse opperste leider Ayatollah Ali Khamenei is naar een veilige locatie in Iran gebracht, te midden van de angst dat hij de volgende op de Israëlische doelwittenlijst zou kunnen zijn nadat Israël het hoofd van de door Iran gesteunde Libanese groep Hezbollah doodde bij een aanval op Beiroet, heeft Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant zaterdagavond gemonitord. Het werd gezien als de laatste uiting van nervositeit door de Iraanse autoriteiten na de waarschuwing van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan Teheran dat het leger van zijn land elke plek in de Islamitische Republiek zou kunnen bereiken.

Israël lanceerde een reeks verwoestende aanvallen op Hezbollah, de best bewapende en best uitgeruste bondgenoot van Iran in de regio. Als onderdeel van de lopende campagne bevestigde het Israëlische leger zaterdag ook dat het een senior lid van de inlichtingendienst van Hezbollah heeft gedood bij een aanval op zuidelijk Beiroet op zaterdag, en noemde hem Hassan Khalil Yassin.

Het zei dat Yassin werd gedood bij een aanval in het Dahiyeh-gebied van Beiroet en dat hij "verantwoordelijk was voor de identificatie van civiele en militaire doelen aan de noordelijke grens en diep in Israëlisch grondgebied." Het Hezbollah-bolwerk Dahiyeh is waar Hezbollah-leider Hassan Nasrallah werd gedood en waar in januari de plaatsvervangende Hamas-leider Saleh al-Arouri werd vermoord door een drone-aanval, waarvoor Israël geen verantwoordelijkheid opeiste. Te midden van de gevechten gaf het elitekorps van de Revolutionaire Garde van Iran, de ideologische bewakers van de Islamitische Republiek, al zijn leden de opdracht om te stoppen met het gebruik van elk type communicatieapparatuur nadat duizenden piepers en portofoons die door Hezbollah werden gebruikt eerder deze maand ontploften.

Libanon en Hezbollah zeggen dat Israël achter de pager- en portofoonaanvallen zat waarbij tientallen mensen omkwamen en duizenden gewond raakten. Israël heeft noch ontkend noch bevestigd dat het verantwoordelijk was voor de aanval. Er waren verdere tekenen van snel escalerende spanningen toen Khamenei moslims aanspoorde om zich te verenigen en Israël te confronteren na de moord op Hezbollah-leider Nasrallah.

Zijn oproep kwam toen luchtalarmsirenes klonken in Tel Aviv en er luide knallen werden gehoord nadat een raket die vanuit Jemen werd afgevuurd, werd onderschept, aldus het Israëlische leger.

De Houthi-militanten van Jemen zeiden dat ze een ballistische raket hadden afgevuurd op de internationale luchthaven Ben Gurion. De Houthi's zeiden dat de aanval was gepland om samen te vallen met de aankomst van de Israëlische premier Netanyahu van de Verenigde Naties in New York.

"Het verzet zal niet worden gebroken en de jihadistische geest van de Mujahideen-broeders in Libanon en op alle fronten van steun zal sterker en groter worden", aldus de Houthi's. Het is de tweede keer in twee dagen dat de Houthi's een aanval op Israël hebben uitgevoerd, terwijl ze rouwden om hun door Iran gesteunde bondgenoot, Nasrallah.

Er werden ook schoten afgevuurd in de lucht en gehuil en ongeloof in Beiroet nadat Hezbollah-leider Nasrallah werd gedood, zeiden getuigen. Toch verdedigde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant het besluit om Nasrallah te doden, door hem de "moordenaar van duizenden Israëliërs en buitenlandse burgers" te noemen.

De Amerikaanse president Joe Biden was het daarmee eens en noemde de moord op Nasrallah "een vorm van gerechtigheid", woorden die werden herhaald door vicepresident Kamala Harris. "Hassan Nasrallah was een terrorist met Amerikaans bloed aan zijn handen. Door de decennia heen heeft zijn leiderschap van Hezbollah het Midden-Oosten gedestabiliseerd en geleid tot de moord op talloze onschuldige mensen in Libanon, Israël, Syrië en de rest van de wereld. Tegenwoordig krijgen de slachtoffers van Hezbollah een zekere mate van gerechtigheid", aldus Harris, de Democratische presidentskandidaat.

De Turkse president Tayyip Erdogan was echter een van de leiders die de recente aanvallen van Israël in Libanon veroordeelden en zei dat ze deel uitmaakten van wat hij een Israëlisch beleid van "genocide, bezetting en invasie" noemde.

Vergelijkbare uitspraken kwamen van verschillende Arabische leiders, waaronder de Palestijnse leiders. Ze spraken te midden van berichten dat een Israëlische aanval een industriegebied op 500 meter (1.640 voet) van de luchthavengebouwen van Beiroet had getroffen, de dichtstbijzijnde aanval tot nu toe bij de luchthaven.

De toenemende veiligheidscrisis bracht het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ertoe om zaterdag enkele werknemers van de ambassade in Beiroet en hun in aanmerking komende familieleden te bevelen Libanon te verlaten na de moord op Nasrallah.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken drong er ook bij Amerikanen in het land op aan om te vertrekken, en waarschuwde hen dat de momenteel beperkte opties om te vertrekken mogelijk niet meer beschikbaar zouden zijn als de veiligheidssituatie verslechterde. "De Amerikaanse ambassade moedigt Amerikaanse burgers in Zuid-Libanon, nabij de grenzen met Syrië, en/of in vluchtelingenkampen ten zeerste aan om die gebieden onmiddellijk te verlaten", aldus het ministerie.

Frankrijk riep zaterdag op tot onmiddellijke stopzetting van de Israëlische luchtaanvallen op Libanon en benadrukte tegen elke Israëlische grondoperatie in Libanon te zijn. In een commentaar na een gesprek met de Libanese interim-premier Najib Mikati, drong de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Noel Barrot er bij Hezbollah en Iran op aan om af te zien van acties die de regio verder zouden kunnen destabiliseren.

Ook de Verenigde Naties lieten zich niet onbetuigd, maar zaterdagavond waren er nog geen tekenen dat de vrede nabij was.