Burgerrestaurant en bar opent aan het Buitenhof
DEN HAAG - Het internationale restaurantconcept Hans im Glück opent woensdag 3 september een nieuwe vestiging in Den Haag. Na Amsterdam is dit de tweede Nederlandse locatie van het populaire burger- en cocktailmerk.
Het betreft een historische locatie. Niet meer en niet minder. De keuze voor het Buitenhof, naast het Binnenhof en op loopafstand van onder meer het Mauritshuis en de Passage, past bij de filosofie van Hans im Glück: een eigentijdse plek midden in een omgeving vol historie en leven.
Op de menukaart staan burgers in uiteenlopende varianten – van vegetarisch tot vegan – aangevuld met salades en verrassende sides. Ook de drankenkaart springt eruit, met huisgemaakte limonades, originele frisdranken, mocktails en een uitgebreide selectie cocktails. De bar vormt daarmee een bestemming op zichzelf.
Op de achtergrond draait hier alles om de Filosofie van Geluk... De naam Hans im Glück (‘Gelukkige Hans’) verwijst naar het sprookje van de gebroeders Grimm. Het restaurant wil, net als in het verhaal, laten zien dat geluk draait om vrijheid, plezier en goed gezelschap.
Het interieur met hout en berkenstammen weerspiegelt deze gedachte.
Sinds de start in München in 2010 groeide Hans im Glück uit tot meer dan honderd vestigingen in Europa. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt, met steeds meer plantaardige opties – zoals de bio-falafelburger – en samenwerkingen met vernieuwende foodtechbedrijven.
Met de Haagse opening zet Hans im Glück zijn internationale expansie voort en wordt het Buitenhof een nieuwe ontmoetingsplek voor burgers, cocktails en gezelligheid.









