• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Phia Baruch: Een totaal nieuw soort broodbeleg

tnsbbelegShoppen voor huishoudelijke spullen en dan onverwacht een primeur ontdekken — het gebeurde op de Ten Katemarkt in Amsterdam.

Geharde journalisten letten meestal niet op culinaire vondsten bij een groentekraam, maar bij Rik Groente viel mijn oog op iets opvallends: gerookte wortel. En niet alleen wortel — ook plakjes biet, knoflook en zelfs meloen lagen daar gerookt en keurig verpakt klaar.

Wie denkt dat De Couturekrant alleen over mode, kunst of politiek schrijft, heeft het mis. Al bijna dertig jaar komt het hele leven in onze digitale krant voorbij. En ook slimme mensen die over ingewikkelde onderwerpen vertellen, willen tenslotte gewoon lekker eten.

Terwijl ik daar stond — met een ingepakte dweil aan een stok, niet bepaald op stand als modejournalist — raakte ik aan de praat met groenteman Rik.

“We zijn ooit begonnen met het roken van knoflook,” vertelde hij. “Maar sinds we een eigen keuken hebben voor de markt, waar we ook soepen maken, gebruiken we onze oven nu ook om andere groenten te roken. We merken dat klanten daar nieuwsgierig naar zijn.”

Nieuwsgierig was ik ook. Voor € 1,75 nam ik een pakje gerookte wortel mee om thuis op een broodje te proberen. De vrouw achter me fronste en zei: “Wat moet dat dan wel kosten?” Toen ik het bedrag aanwees, schudde ze haar hoofd en liep weg.

Ik niet. Ik proefde het. En eerlijk? Het smaakte heerlijk — zacht, rokerig en verrassend goed als broodbeleg. De bietjes lijken me de volgende ontdekking, maar geroosterde uien sla ik voorlopig even over.

Voor vega-liefhebbers is dit vast een leuke vondst.

Op hun Facebookpagina schreef ik dan ook enthousiast:
“Heerlijke geroosterde plakjes wortel op brood gegeten, vanmiddag gekocht bij Rik Groente. Wat een aparte noviteit. Dat krijg je als vakmensen gepassioneerd werken — zonder alle tussenschakels, gewoon van de markt op je bord.”