• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Winnaars Drempelprijs 2017 WdK Academie

  ROTTERDAM -Vrijdag is door de Gemeente Rotterdam en de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam de Drempelprijs uitgereikt, tijdens de eindexamenexpositie ‘Graduation Show 2017’.

De winnaars van deze jaarlijkse stimuleringsprijzen zijn: Amy Guijt voor Graphic Design, Elise Marcus voor Lifestyle Transformation Design en Ioana Tomici voor Product Design.

De aanmoedigingsprijs van € 5.000 wordt ieder jaar door een vakkundige jury uitgereikt aan drie uitzonderlijke eindexamenkandidaten. Voor buitenstaanders zijn de categorieën waarin deze studies verdeeld zijn moeilijk te begrijpen. Deze specialisaties passen echter bij de moderne opvattingen en werkwijze. Sinds 2014 heeft de academie het traditionele onderscheid tussen ‘autonoom’ en ‘toegepast’ definitief losgelaten en studeren studenten af binnen een van de profielen van het curriculum – Autonomous, Social of Commercial Practices.

De winnaars van de Drempelprijs ontvingen hun prijs ook binnen een van deze categorieën. Als redactie van de oudste modesite van Nederland hechten wij er echter aan met groot respect dit juryoordeel te mogen doorgeven. Daarnaast blijkt uit onze lange praktijkervaring dat mensen die nu qua prestatie nu niet tot deze uitmuntende sequentie behoren het eveneens soms in de toekomst onverwacht in professioneel opzicht ver(der) kunnen brengen.

Bij Ioana Tomici (Product Design)zei René Verouden- onderwijsmanager Autonomous Practices- namens de jury over haar project 'Mobility at the End of the Line':
"De jury was onder de indruk door een speculatief ontwerpproject dat een extreem fictief verhaal van massacontrole technopower en grootschalige data-mining verbeeldde. Het project biedt ons een verzameling van items - software en hardware, tekst en beeldmateriaal - die ons doet denken aan voortdurend toezicht en virtuele stalking." Een sterke tekst ook van de jury die naar diep inzicht in onze tijd verwijst.

Practicecoördinator Iris Schutten verwoordde helder voor Elise Marcus (Lifestyle Transformation Design) en haar project 'Mother Earth Network' het jurystandpunt met: "Elise heeft ons verrast met de 3D-installatie die haar 'Mother Earth Network' laat zien. Ze nodigt burgers uit om allerlei datasets van alle aspecten van de natuur en de aarde in een digitaal netwerk te laden."

De Drempelprijs Commercial Practices ging naar Amy Guijt (Graphic Design) voor haar project 'Harde feiten, zachte interpretaties'. Arie van Baarle - User Advocate - zei namens zijn jury: "De winnares is bij zichzelf begonnen en heeft van daaruit doorgewerkt aan een ontwerp dat van algemene betekenis kan zijn. Het eindproduct past bij haar toekomstvisie en biedt haar nog kansen te over."

Met deze treffende en supporting jury-uitspraken wenste De Willem de Kooning Academie alle studenten veel geluk in hun loopbaan als Creating Pioneers .

...IONA TOMICI...
FOTO: JOYCE DE VRIES