• Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Winnaars Drempelprijs 2017 WdK Academie

  ROTTERDAM -Vrijdag is door de Gemeente Rotterdam en de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam de Drempelprijs uitgereikt, tijdens de eindexamenexpositie ‘Graduation Show 2017’.

De winnaars van deze jaarlijkse stimuleringsprijzen zijn: Amy Guijt voor Graphic Design, Elise Marcus voor Lifestyle Transformation Design en Ioana Tomici voor Product Design.

De aanmoedigingsprijs van € 5.000 wordt ieder jaar door een vakkundige jury uitgereikt aan drie uitzonderlijke eindexamenkandidaten. Voor buitenstaanders zijn de categorieën waarin deze studies verdeeld zijn moeilijk te begrijpen. Deze specialisaties passen echter bij de moderne opvattingen en werkwijze. Sinds 2014 heeft de academie het traditionele onderscheid tussen ‘autonoom’ en ‘toegepast’ definitief losgelaten en studeren studenten af binnen een van de profielen van het curriculum – Autonomous, Social of Commercial Practices.

De winnaars van de Drempelprijs ontvingen hun prijs ook binnen een van deze categorieën. Als redactie van de oudste modesite van Nederland hechten wij er echter aan met groot respect dit juryoordeel te mogen doorgeven. Daarnaast blijkt uit onze lange praktijkervaring dat mensen die nu qua prestatie nu niet tot deze uitmuntende sequentie behoren het eveneens soms in de toekomst onverwacht in professioneel opzicht ver(der) kunnen brengen.

Bij Ioana Tomici (Product Design)zei René Verouden- onderwijsmanager Autonomous Practices- namens de jury over haar project 'Mobility at the End of the Line':
"De jury was onder de indruk door een speculatief ontwerpproject dat een extreem fictief verhaal van massacontrole technopower en grootschalige data-mining verbeeldde. Het project biedt ons een verzameling van items - software en hardware, tekst en beeldmateriaal - die ons doet denken aan voortdurend toezicht en virtuele stalking." Een sterke tekst ook van de jury die naar diep inzicht in onze tijd verwijst.

Practicecoördinator Iris Schutten verwoordde helder voor Elise Marcus (Lifestyle Transformation Design) en haar project 'Mother Earth Network' het jurystandpunt met: "Elise heeft ons verrast met de 3D-installatie die haar 'Mother Earth Network' laat zien. Ze nodigt burgers uit om allerlei datasets van alle aspecten van de natuur en de aarde in een digitaal netwerk te laden."

De Drempelprijs Commercial Practices ging naar Amy Guijt (Graphic Design) voor haar project 'Harde feiten, zachte interpretaties'. Arie van Baarle - User Advocate - zei namens zijn jury: "De winnares is bij zichzelf begonnen en heeft van daaruit doorgewerkt aan een ontwerp dat van algemene betekenis kan zijn. Het eindproduct past bij haar toekomstvisie en biedt haar nog kansen te over."

Met deze treffende en supporting jury-uitspraken wenste De Willem de Kooning Academie alle studenten veel geluk in hun loopbaan als Creating Pioneers .

...IONA TOMICI...
FOTO: JOYCE DE VRIES