• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Filmfestival Cannes oogverblindend gestart

  Het 71ste filmfestival van Cannes is net begonnen. Tijdens het oogverblindende traditionele hoogtepunt vol vertoningen van genomineerde en bekroonde films worden opnieuw de meest creatieve en prachtige sterren op de rode loper gelanceerd. Het is ook een komen en gaan van beroemdheden en een meer of minder duidelijke geruchtenstromen waarmee allerlei partijen proberen de glans van het meest prestigieuze filmfestival ter wereld af te nemen en het festival zelfs soms de grond in te boren. Het festival zou krakkemikkig en totaal verouderd zijn.

Is dat aan terecht oordeel of -zoals zo vaak speelt bij de organisatie van spraakmakende events- of is deze ondermijnende aktie gebaseerd op het feit dat de leiding zich niet door anderen de wet laat voorschrijven maar eigen regels hanteert? Zelfs de Franse staatssecretaris Marlene Schiappa bemoeit zich ermee want zij is als moderne vrouw uiteraard voor vrouwenemancipatie. Dat blijkt ook uit haar dringend verzoek aan het filmfestival van Cannes een telefoonlijn in het leven te melden voor het melden van seksueel misbruik.

Naast de ergernis van bepaalde organisaties die daar in Cannes niet hun films en docu's mochten presenteren om zo gebruik te kunnen maken van dit door Cannes bereikte overweldigend bekende publiciteitsevent zijn er ook fotografen die het helemaal niets vinden dat de sterren selfies van zichzelf op de rode loper maken.
Daarom is zowel het maken van selfies als het maken van foto’s door mensen op de rode loper van het festival van Cannes voortaan verboden.

Directeur Thierry Fremaux zei daarover: „Cannes is gebaseerd op een prestigieuze traditie. Het maken van selfies en foto’s op de rode loper is in het geheel niet elegant. Het is zelfs gevaarlijk en doet ook afbreuk aan de ervaring van de gasten die over de loper schrijden tijdens een galapremiere.”

Wie wel eens op een drukke zomerdag door onze hoofdstad wandelt ( er zijn nog mensen die dat gewoon doen) maakt mobiele nerds te-over mee die al kijkend op hun telefoon rechtdoor lopen en totaal niet zien dat er uit de andere richting iemand aankomt. Ze lopen knalhard tegen moeders met kinderwagens of spelende kinderen aan.

Terug naar het oogverblindende filmfestifal in Cannes. Een grote lieveling van Cannes is al jaren het elegante sieradenmerk Chopard wat de beroemdste actrices daar mogen dragen op de rode loper.

De Australische actrice en voorzitter van dit 71e jaarlijkse Filmfestival van Cannes Jury Cate Blanchett draagt oorbellen uit de Red Carpet-collectie van titanium bezet met met gele saffieren (42,02 karaat), tsavorieten (11,26 karaat), granaten (24,60 karaat) en ook nog een ring van de Temptations Collection van 18-karaats roségoud met een ovaal gevormd tanzaniet , spessartine granaten, oranje en blauwe saffieren. Zij heeft verklaard dat zij niet hecht aan prijzen (kennelijk wel aan kostbare sieraden ). Maar vindt ook dat er veel te weinig vrouwen in de filmindustrie een belangrijke positie hebben.

Ook de Amerikaanse actrice Julianne Moore schitterde met haar oorbellen in platina gezet met diamanten en een ring van 18kt wit goud met een paar emerald-geslepen diamanten (10,11 karaat) en pavé diamanten. Allemaal uit Chopards High Jewellery Collection. En de Franse actrice Isabelle Adjani viel op door een witgouden ketting en armband vol diamanten en saffieren uit die collectie van Chopard.

Evenals het Britse model Model Georgia May Jagger dat aller ogen naar zich toe trok mede door haar prachtige armband in platina gezet met marquise geslepen diamanten en een opvallende ring met diamant.

"Aantrekkelijk zijn en de blits maken sluit intelligent zijn niet uit", stelt juryvoorzitter Cate desgevraagd Blanchett vast. "Dit is nu eenmaal een erg glamoureus, fantastisch en spectaculair festival."