• Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Humberto Tan tekent voor drie jaar bij bij RTL

  Humberto Tan heeft zijn contract bij RTL met drie jaar verlengd. Humberto Tan, die op 8 juni voor het laatst RTL Late Night presenteert, gaat de talentenjacht Holland's Got Talent presenteren.

Daarnaast gaat hij aan de slag als programmamaker, waarbij hij zich gaat richten op infotainment en entertainment. Zoals eerder bekend geworden zal Twan Huys de presentatie van Late Night overnemen. Dat meldt het AD.

Humberto Tan is enthousiast over zijn nieuwe stap. “Waar een deur dicht gaat, gaat altijd weer een nieuwe deur open. Dat bleek gewoon binnen RTL zo te zijn”, zegt hij. “Zowel op het vlak van presenteren als het ontwikkelen van nieuwe programma’s”.

Het is vast ook een verademing voor een presentator of presentatrice na lange tijd werken aan een programma weer eens met een ander format en andere redactie te kunnen werken. Het is leuk als er weer totaal nieuwe onderwerpen aan bod kunnen komen en het is ook heel gunstig dat omroepen soms mensen die kans kunnen bieden.

Daarnaast is het enigszins jammer op dat je in het algemeen steeds dezelfde gezichten van regelmatig terugkerende medewerkers en ook deskundigen terugziet bij veel tv- programma's. Er wordt gezegd dat jongeren steeds minder tv kijken en dat is niet vreemd als steeds dezelfde crew van bekende medewerkers in beeld zijn. Je zou zeggen dat in de wereld als geheel en dus ook de tv-afspiegeling daarvan jongeren meer kansen moeten kunnen krijgen. Niet alleen om voor een korte termijn de blits te maken maar ook meer in het algemeen en daarna in de follow up. 

Vaak komen jongeren naar voren in een beetje erg gemaakte formats alhoewel er daarnaast ook soms best goed gewerkt wordt aan jongerenprogramma's. Het is niet makkelijk om jongeren niet te gemaakt jong te laten doen in beeld maar ze zouden meer kansen moeten krijgen om niet alleen gek en grappig of iets anders vaak merkwaardigs te doen.

Jongeren hebben in deze snelle rollercastertijd in een drukke wereld met de een na de andere trend een identity-problem. Waar staan zij? Wat biedt hun houvast? Zij zoeken naar rolmodellen voor jongeren. Naar de gewone jonge mensen die over zaken nadenken en een vak proberen te leren, studeren of door bepaalde oorzaken werkeloos zijn.

Hun identiteit krijgt te weinig support omdat de wereld verandert en jongeren niet weten hoe zij hun plaats daar straks in moeten nemen. De ouderen staan steeds voor de spiegel te dansen en hoe komen zij dan daartussen aan bod? Het is niet makkelijk voor de jongeren om in een snel veranderend tijdsbeeld los van die ouderen hun eigen nieuwe wereld op te kunnen bouwen. Daar moeten ze dus meer kansen voor krijgen. Om te beginnen kunnen er meer kansen geboden worden voor veel meer jonge kunstenaars en wetenschappers met nieuwe ideeën waar nu eens géén geld aan te verdienen is.