• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Humberto Tan tekent voor drie jaar bij bij RTL

  Humberto Tan heeft zijn contract bij RTL met drie jaar verlengd. Humberto Tan, die op 8 juni voor het laatst RTL Late Night presenteert, gaat de talentenjacht Holland's Got Talent presenteren.

Daarnaast gaat hij aan de slag als programmamaker, waarbij hij zich gaat richten op infotainment en entertainment. Zoals eerder bekend geworden zal Twan Huys de presentatie van Late Night overnemen. Dat meldt het AD.

Humberto Tan is enthousiast over zijn nieuwe stap. “Waar een deur dicht gaat, gaat altijd weer een nieuwe deur open. Dat bleek gewoon binnen RTL zo te zijn”, zegt hij. “Zowel op het vlak van presenteren als het ontwikkelen van nieuwe programma’s”.

Het is vast ook een verademing voor een presentator of presentatrice na lange tijd werken aan een programma weer eens met een ander format en andere redactie te kunnen werken. Het is leuk als er weer totaal nieuwe onderwerpen aan bod kunnen komen en het is ook heel gunstig dat omroepen soms mensen die kans kunnen bieden.

Daarnaast is het enigszins jammer op dat je in het algemeen steeds dezelfde gezichten van regelmatig terugkerende medewerkers en ook deskundigen terugziet bij veel tv- programma's. Er wordt gezegd dat jongeren steeds minder tv kijken en dat is niet vreemd als steeds dezelfde crew van bekende medewerkers in beeld zijn. Je zou zeggen dat in de wereld als geheel en dus ook de tv-afspiegeling daarvan jongeren meer kansen moeten kunnen krijgen. Niet alleen om voor een korte termijn de blits te maken maar ook meer in het algemeen en daarna in de follow up. 

Vaak komen jongeren naar voren in een beetje erg gemaakte formats alhoewel er daarnaast ook soms best goed gewerkt wordt aan jongerenprogramma's. Het is niet makkelijk om jongeren niet te gemaakt jong te laten doen in beeld maar ze zouden meer kansen moeten krijgen om niet alleen gek en grappig of iets anders vaak merkwaardigs te doen.

Jongeren hebben in deze snelle rollercastertijd in een drukke wereld met de een na de andere trend een identity-problem. Waar staan zij? Wat biedt hun houvast? Zij zoeken naar rolmodellen voor jongeren. Naar de gewone jonge mensen die over zaken nadenken en een vak proberen te leren, studeren of door bepaalde oorzaken werkeloos zijn.

Hun identiteit krijgt te weinig support omdat de wereld verandert en jongeren niet weten hoe zij hun plaats daar straks in moeten nemen. De ouderen staan steeds voor de spiegel te dansen en hoe komen zij dan daartussen aan bod? Het is niet makkelijk voor de jongeren om in een snel veranderend tijdsbeeld los van die ouderen hun eigen nieuwe wereld op te kunnen bouwen. Daar moeten ze dus meer kansen voor krijgen. Om te beginnen kunnen er meer kansen geboden worden voor veel meer jonge kunstenaars en wetenschappers met nieuwe ideeën waar nu eens géén geld aan te verdienen is.