• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

HAYO SOL onthult indrukwekkend Rainbowschilderij

  AMSTERDAM - De Nederlandse PopArt kunstenaar Hayo Sol heeft gisteren speciaal tijdens de PRIDE Amsterdam een indrukwekkend schilderij onthuld. De officiële onthulling van het inconische kunstwerk in aanwezigheid van een aantal Iraanse hierheen gekomen vluchtelingen gaf de sfeer in de ontvangstruimte onder de Stadsschouwburg een navrant tintje. Ondanks de kleurige zomerse kleding wisten de aanwezige vluchtelingen en de pers maar al te goed welk verschrikkelijk tafereel door de kunstenaar is afgebeeld.

Een Iraanse tolk vertaalde de toelichting van de kunstenaar voor de pers en aanwezigen op het onderwerp van zijn kunstwerk voor de vluchtelingen. Hayo Sol zat in de kappersstoel bij een vriend die hem vertelde hoeveel verdriet hij had over de in 2005 vermoorde Iraanse tieners Mahmoud (16 jaar) en Ayaz (18 jaar). Zij zouden zijn vermoord omdat ze een 13-jarige jongen hadden 'verkracht' maar homo-organisaties zijn er van overtuigd dat het vanwege hun geaardheid gebeurde.

Het onderwerp hield zowel Hayo Sol als hun vrienden zeer bezig. Zij besloten dat er een eerbetoon aan deze jongens moest worden gebracht. De Iraanse tolk bevestigde desgevraagd dat er jaarlijks honderden op deze wijze 'berechte' mensen moeten sterven in Iran.Het nieuwe schilderij van de kunstenaar is gebaseerd op foto's van de extreem fanatieke afstraffing van de Iraanse tieners. Het is speciaal tijdens de PRIDE tot maandag in de inloophal van de Stadsschouwburg te zien.

De kunstenaar exposeert wereldwijd zijn werken, maar wil dit indrukwekkende werk speciaal tijdens PRIDE Amsterdam onthullen en exposeren. Na PRIDE Amsterdam zal het doek 2 jaar lang wereldwijd op tournee gaan en geëxposeerd worden van Berlijn tot New York, om in 2020 te worden geveild.

Daarbij zal de volledige opbrengst naar de opvang van dakloze homoseksuele tieners gaan. "Daarvoor bestaan opvanghuizen overal ter wereld."aldus Hayo Sol. "Het komt nog steeds voor dat jongeren die homosexueel of lesbisch zijn zijn zonder pardon door hun familie op straat worden gezet. Het is verschrikkelijk. Ik was zeer verrast dat er een opvang daarvoor zelfs in Amsterdam nodig is."

De zaal liep na zijn toespraak langzaam leeg... Veel mensen bleven nog wat napraten over de onbegrijpelijke hardheid en het gebrek aan begrip voor mensen die elkaar anders liefhebben. In Nederland heerst gelukkig wel veel begrip voor elkaar. Het was een prachtige zonnige dag. De fotografen pakten hun camera in. Een vriend die daar toevallig zat nodigde mij uit om op het terras koffie te drinken. De Iraanse vluchtelingen stroomden weg. Alle kanten uit...

Alleen het schilderij achter in de zaal onder een grote spiegel met daarop 'het grote onrecht' bleef daar staan en schreeuwde het bijna uit...

... HET RAINBOWSCHILDERIJ VAN HAYO SOL OVER 'HET GROTE ONRECHT' SCHREEUWT HET BIJNA UIT...