• Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • Tom Coronel Top 6 op Nürburgring Nordschleife

 • 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Zorro ziet de warme zomer niet zitten...

  "Het is een kruising van een poedel en een Malthezer Leeuwtje,"vertelt zijn bazin. "Een super-vriendelijke en vrolijke hond. We hebben hem meegenomen hoewel we eigenlijk een broertje van hem wilden hebben. Ze kwamen uit een groot nest. Dat andere hondje was wat donkerder maar Zorro deed er alles aan om bij ons te komen wonen. Hij sprong tegen mij op en legde zijn koppie tegen mijn schouder en begon aan de knoedel van mijn paardenstaart te likken."

Je kon hem dus niet weerstaan? "Het was heel gek maar ik zat gehurkt en toen hij zich dicht tegen mijn schouder aan drukte voelde ik mij opeens zo vredig. Het is altijd een heel blij hondje ook... Behalve de laatste weken in die lange warme zomer. Dat staat Zorro totaal niet aan."

Je ziet vaak foto's van honden die in een bad gaan zitten of tussen ijskoude flesjes in een kuipje gaan liggen... Ik heb zelfs gehoord van een kat die het liefst een koel plekje zoekt in een - natuurlijk niet draaiende- wasmachine ...

"Zorro raakt door de warmte totaal passief en het lijkt wel of hij zich de hele tijd afvraagt wanneer dit weer eindelijk eens ophoudt. Ik heb hem op van die gelbotten getrakteerd die met gel gevuld zijn die je kunt bevriezen maar hij beet er in en gooide hem toen over de veranda. Ik heb het nog eens geprobeerd maar dat bot kwam ook bij de benedenburen terecht."

Waren de buren toen kwaad?

Nee. Daar heb ik mee geboft. Ze zijn heel aardig en werken hard. Ze zijn ook bijna nooit thuis. Gelukkig kan ik nu een soort ijsjes maken van iets wat ik in een dierenwinkel heb aangeschaft. Ik doe dat spul in bekertjes en steek er een stokje in. Dan wordt het een hondenijsje. Die geef ik hem en daar redt Zorro het zo'n beetje mee."

Hij heeft wel een lange warme vacht... Lichte haren met hier en daar zwarte randjes... "Hij is mooi en heel erg slim. Hij doet bijvoorbeeld altijd met mij mee als ik mijn yogaoefeningen doe. Dan springt hij soms op mij of loopt onder mijn gebogen lichaam door. Alleen vinden we het allebei de laatste tijd helaas te warm voor yoga."

Hoezo helaas?...

"Ik race door mijn werk de hele dag in mijn auto door het land. Ik zit veel te veel en dat belast mijn rugspieren. Als ik Yinyoga doe dan ontspannen mijn spieren vanzelf. Dat werkt prima voor mij. Die oefeningen? Die heb ik mijzelf door you tube voorbeelden geleerd. "

Wat ontzettend goed ...

" Het helpt me meer dan fysiotherapie want dat heb ik ook al heel veel gehad. Deze yoga helpt me veel beter. Ik moet nu ondanks de warmte toch weer aan de oefeningen beginnen want ik begin mijn spieren weer heel erg te voelen."

Kun je die oefeningen niet 's avonds doen? Dan is het wat koeler...

"Dat klopt wel en 's avonds voelen Zorro en ik ons allebei ook heel wat beter. Vergeet niet dat Zorro een heel slim hondje is. Dat komt van die kant van het Malthezer Leeuwtje; dat zijn ook zulke pientere honden. Ik heb hem al een kunstje geleerd. Als ik zeg: hug! dan springt hij op schoot en staat op zijn achterpootjes en slaat zijn voorpootjes om mijn nek..."

Niet te geloven... Dat zo'n hondje dat geleerd heeft.

"Ja Zorro is heel bijzonder. En dan geeft hij mij ook een likje wat hij als een soort kusje beschouwt. Hoewel hij het niet altijd doet want hij moet er wel zelf zin in hebben. Zo zit hij nu eenmaal in elkaar. En deze laatste weken vond hij het er veel te warm voor."