• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Scheepswerf krijgt robuust restaurant

  AMSTERDAM - In het voorjaar van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het robuuste restaurant, met een groot binnen- en buitenterras, is een bijzonder project met culinaire gerechten en bier in de hoofdrol. Er wordt zelfs gekookt met bier... Initiator Reinout Ezinga realiseerde eerder succesvolle Amsterdamse horecabedrijven als Bar Baarsch, Café Vrijdag en Weesper. Samen met zijn compagnons Sikko de Jong, Tim Jongens, Arne Kleijn en chef Herman Klukkert wordt nu hard gewerkt aan de realisatie van dit ambitieuze project op deze iconische locatie.

In de loods werden voorheen zeventig jaar lang grote zeeschepen gebouwd, tot de ruimte in 1984 leeg kwam te staan. In de jaren negentig namen kunstenaars er hun intrek en transformeerden dit rafelrandje van de stad in een bruisende creatieve omgeving. IJver wordt gebouwd in de centrale loods van de NDSM-werf: een acht meter hoog pand met er omheen een binnen- én buitenterras.

In de Scheepsbouwloods is ook de Kunststad gevestigd met ruim zeventig ateliers waar zo’n tweehonderd kunstenaars werken. Daarmee is de loods de grootste creatieve broedplaats van Amsterdam. De eerste samenwerkingen tussen de creatieven op de NSDM-werf en IJver zijn al beklonken: Smel Design Agency heeft de huisstijl ontwikkeld en kunstenaar Zardoz werkt momenteel aan een uniek tegeltableau voor achter de achttien meter lange betonnen bar, gebaseerd op een afbeelding van een stoere arbeider die ze op de locatie vonden.

Het interieur komt tot stand in nauwe samenwerking met ontwerpers Adam Marshall en Teske Clijsen van Koelhuis Frigo. De ondernemers werkten al eerder met dit duo samen en de eerste ontwerpen zien er veelbelovend uit. Adam heeft tijdens zijn treasure hunting in het buitenland bijzondere objecten verzameld die in het restaurant worden neergezet.
Naast bestaande en gekoesterde industriële elementen worden er felle kleuren, planten en bijzondere items toegevoegd om een levendige en warme sfeer in de acht meter hoge ruimte te creëren.

Bij IJver kun je straks terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De ruimte is flexibel in te delen en biedt daarmee alle mogelijkheid voor meetings, presentaties, feesten en partijen. Er komt ook veel aandacht voor lokale producten op de eet- en drankkaart. Op het menu met een culinaire inslag komen verrassende, robuuste gerechten die zijn bereid met bier. Ook geeft de chef speciale aandacht aan ‘beer and food pairing’.

IJver wordt met 34 tappunten en wel honderd verschillende bieren op fles een walhalla voor de bierliefhebber. En voor de gasten die hulp nodig hebben bij zoveel keus is er een speciale bierzuil in het midden van de zaak die aan de hand van een aantal vragen over smaakvoorkeuren een suggestie geeft. Ook krijgt IJver twee taptafels waar groepen hun eigen biertje kunnen tappen. Het geautomatiseerd bierkeuzemenu en de taptafels dienen als moderne toevoegingen op de normale service.

Tevens serveert de bar signatuur biercocktails en worden er momenteel meerdere recepturen voor het perfecte IJver biertje getest.

Adres toekomstig restaurant IJver: Scheepsbouwkade 72, 1033 WM Amsterdam
De verwachte openingsdatum? Voorjaar 2019.

...SCHEEPSWERD NDSM BEZIT NIET ALLEEN EEN KUNSTSTAD MAAR KRIJGT OOK EEN ROBUUST RESTAURANT IJVER WAAR BIER IN 100 VERSCHILLENDE VARIATIES KAN WORDEN GETAPT ...