• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VPRO-tv brengt De Toekomstbouwers: ontwerpers van morgen

  In de vijfdelige televisieserie De Toekomstbouwers spreekt presentator Wilfried de Jong met acht jonge ontwerpers tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Hoe ziet de toekomst er volgens hen uit? En wat denken zij verder? Hoe ver weg is die toekomst? En in hoeverre is die toekomst eigenlijk maakbaar? En wat zijn hun persoonlijke drijfveren?

Een deskundige jury van drie designkenners luistert mee, vraagt door en beloont in de finale-aflevering één van de ontwerpers met het VPRO Toekomst Bouwdepot van 10.000 euro. Het programma is van 23 t/m 27 oktober 2018 te zien om 22.55 uur op NPO 2 .

Doordat technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is het vaak moeilijk de toekomst te voorspellen. Maar waar wetenschappers en beleidsmakers vaak een theoretische weg bewandelen steken creatieve ontwerpers hun handen uit de mouwen en geven zélf vorm aan de toekomst. Dankzij hun verbeeldingskracht zijn zij in staat realistische toekomstscenario’s te schetsen en om te zetten in tastbare toepassingen voor mens en samenleving.

De VPRO selecteert acht veelbelovende designers die met hun werk te zien zijn tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Deze jonge generatie ontwerpers heeft revolutionaire ideeën over - en innovatieve oplossingen voor - de toekomst: soms inspirerend en soms confronterend. De gemeenschappelijke deler: alle acht willen ze de wereld mooier, beter en eenvoudiger maken.

Presentator Wilfried de Jong gaat met hen in gesprek en voelt ze aan de tand: hoe ziet de toekomst er volgens hen uit? Wat zijn hun drijfveren en waarom is hun werk belangrijk? In de eerste vier afleveringen worden telkens twee jonge ontwerpers geïntroduceerd. De driekoppige vakjury, onder leiding van Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen, kiest per afleveringen één finalis wat bepaald niet makkelijk zal zijn

De andere juryleden zijn kunstenaar/filosoof Koert van Mensvoort en architecte Afaina de Jong. In een extra lange finale-aflevering op zaterdag 27 oktober wint één van de vier finalisten een geldbedrag van 10.000 euro.

De Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven is een negendaags internationaal designevenement dat zich voornamelijk focust op future proof design. Met werk van ruim 2.600 deelnemende ontwerpers en meer dan 335.000 bezoekers uit binnen- en buitenland is DDW het grootste designevenement van Noord-Europa.

De editie van 2018 vindt plaats van 20 t/m 28 oktober verspreid over verschillende locaties in Eindhoven.

VPRO-tv brengt: De Toekomstbouwers: ontwerpers van morgen Van 23 t/m 27 oktober 2018 om 22.55 uur op NPO 2

ARCHITECTE AFAINA DE JONG IS ÉÉN VAN DE JURYLEDEN BIJ EEN PRESENTATIE VAN CREATIEVE ONTWERPERS DIE AAN DE BEKENDE PRESENTATOR WILFRIED DE JONG ZULLEN ONTHULLEN HOE ZIJ ZICH DE TOEKOMST VOORSTELLEN...

FOTO: FLOOR