• Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Mannen over cosmetica voor mannen

  Het wordt een steeds belangrijker item; cosmetica voor mannen. Niet alleen voor heel aparte mannen en ook niet voor mannen die door hun beroep genoodzaakt zijn hun presentatie in supershape te houden. Het gaat meer om cosmetica voor alle mannen zoals in Azië al veel normaler schijnt te zijn. We vragen het aan de twee stoere en sportieve jonge broers Allejandro en Enrico. En we merken al meteen dat de meningen zeer uiteen lopen.

Allejandro (links) werkt al jaren als coach en trainer bij de bekende hoofdstedelijke sportschool Splash terwijl zijn broer Enrico eveneens ter plekke in de Horeca aktief is. "Make-up voor mannen? Daar heb ik niet zo veel mee... Daarvoor moet je bij mijn broer zijn," reageert de trainer. "Ik ben er niet tegen hoor maar mijn broer ziet make-up meer als een vorm van kunst."

"Make-up is een goed middel om je te presenteren ook als man. Het werken aan de receptie en de bar van de sportschool zorgt ervoor dat ik veel contacten met mensen heb," zegt broer Enrico. "Er op een bepaalde manier goed uitzien ligt bij mannen soms niet direct aan de make-up maar vooral ook aan je haardracht. Ik hoor bijvoorbeeld vaak als mijn haar een beetje anders zit dat ik er een heel ander type door lijk. Soms vinden mensen dat ik daardoor arro overkom en anderen vinden mij dan weer juist te "lief" maar het kan gewoon alleen maar een bad-hairday zijn. Vandaag piekte mijn haar ook alle kanten uit en heb ik het helemaal glad weggestreken. Toeval... Meer niet hoor."

Had ik het dan niet goed gehoord dat je zelf ook aan visagie doet?

"Dat is inderdaad een hobby van me die soms de professionele kant uitgaat. Ik moet natuurlijk ook wel eens modellen gebruiken om een bepaalde make-up op uit te proberen en mijn broer Allejandro houdt daar helemaal niet van. Zo kwam ik in de make-up van amateurtoneelspelers en -speelsters terecht."

Toch apart dat sommige mensen - ook mannen dus - door make-up een heel ander type van zichzelf kunnen maken...
"Dat werkt vooral goed als je zoals ikzelf veel verschillende culturen met je meedraagt."

Inderdaad. Met dit gladde haar zou je wel een young professional uit de zakenwereld kunnen zijn.
"Nouja... Ben ik niet. Het leuke van mijn visagie-werk in de toneelwereld was dat ik ook mocht leren acteren. Het is nog wel op een beginnersniveau maar ik mocht ook al eens als test als cosmetica-model poseren. En door mijn liefde voor make-up en visagie kwam ik onverwacht in een heel andere wereld terecht. Mijn acteerprestaties zijn nog minimaal hoor."

Acteren is ook een vak apart. Daar moet je zoveel techniek ook nog voor leren... En dan is het nog de vraag of je genoeg talent hebt. Maar waar speel je dan nu in mee?
"Ik speel in een horrorproduktie. Ik heb als rol een monster. Weet je wel ... Heel eng er uitziend sluip ik door de gangen... We doen het in de Bijlmer Bajes van 24 - 31 oktober en het wordt een produktie waar de toeschouwers stalen zenuwen voor moeten hebben..."

Nou zeg... Ben je zélf nooit bang voor zo'n griezelgeest? Zo van grrr... In het duister van een gewelf....
"Alleen als iemand me van achteren af onverwacht besluipt maar als ik andere monsters zie aankomen weet ik door de geheimen van mijn make-up kunde natuurlijk te veel om erg te schrikken. Maar het wordt een geweldig horror-feest en iedereen mag komen. We hebben het al vaker gedaan... We hadden heel veel succes. We zweven heel onvoorspelbaar door donkere ruimtes. En we hebben wel eerst geoefend. Dus zelf kunnen wij er goed tegen. Deze keer wordt het nog beter dan vorige jaren: ijzingwekken luguber... We verwachten dan ook heel veel bezoek."

Om bang van te worden... Dat vergt stalen zenuwen ja... Maar heel veel succes met jullie voorstelling!

...ALLEJANDRO EN ENRICO OVER COSMETICA WEL OF NIET VOOR MANNEN... DE MENINGEN LOPEN ZEER UITEEN MAAR IN DE KUNST IS VISAGIE ONMISBAAR...