• Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Vredelievende en harmonieuze cadeauset

  BUNNIK: Het gaat om de Swiss Wood-cadeauset: potloden uit Zwitsers hout van Caran d’Ache. Als symbool voor zowel Zwitserland als uit respect voor het milieu komt Caran d’Ache met een exclusieve cadeauset bestaande uit drie potloden, gemaakt uit verschillende soorten Zwitsers hout.

De Swiss Wood-cadeauset bestaat uit drie grafietpotloden gemaakt van Zwitsers dennenhout, beukenhout en grove den. De set is een ode aan de bossen die het Zwitserse platteland sieren. De potloden zijn gemaakt door de ambachtsmannen van Caran d’Ache. Ze voldoen door gebruik van lokaal Zwitsers hout – geleverd door een zaagmolen in Fribourg – aan de hoogste kwaliteitseisen.

Het Zwitserse dennenhout komt uit de bossen van Trin in het kanton Graubünden, het beukenhout uit de bossen van Glovelier in de Jura, en het grove dennenhout werd uit verschillende Zwitserse bossen gewonnen. Het zijn de enige potloden ter wereld met een COBS-certificaat (Certificate Origine Bois Suisse).

De Swiss Wood-potloden onderscheiden zich in hun eenvoud door het gebruik van een simpele, matte vernis op waterbasis. Het zeshoekige ontwerp van de potloden is bekroond met een rood uiteinde dat de Zwitserse vlag draagt. De grafietpotloden voldoen aan het Swiss Made-ideaal en zijn een grote favoriet van schrijf- en tekenenthousiastelingen die het milieu een warm hart toedragen. De drie potloden worden geleverd met een rubberen en metalen puntenslijper.

De productie van Zwitsers hout speelt een belangrijke rol in het behoud en het onderhoud van Zwitserse bossen. Het bevordert de knowhow en de lokale economie. Bovendien blijven de transportafstanden beperkt. Dit realiseert de schrijfwarenproducent onder andere door de installatie van 800 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak van de fabriek. Verder gebruikt Caran d’Ache vernis op waterbasis, wat het gebruik van oplosmiddelen en vluchtige organische stoffen met 50 procent beperkt.

Daarnaast wordt er elk jaar tachtig ton houtsnippers opgevangen om de fabriek te verwarmen. Dit maakt de fabriek minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Ook wordt het grootste deel van het afval dat bij het productieproces ontstaat verzameld, gesorteerd en gerecycled, waarna het wordt geherintroduceerd in de productieketen.

Om zich verder in te zetten voor behoud van het milieu, steunt Caran d’Ache het UN Global Compact-initiatief. Dit internationale initiatief spoort bedrijven aan om een maatschappelijk verantwoorde houding aan te nemen en laat tot dusver indrukwekkende resultaten zien.

De set bevat:
1 HB-potlood vervaardigd uit Zwitsers dennenhout uit het Trin-bos (GR), COBS-gecertificeerd
1 HB-potlood vervaardigd uit beukenhout uit het Glovelier-bos (JU), COBS-gecertificeerd
1 HB-potlood vervaardigd uit grof dennenhout uit Zwitserse bossen, COBS-gecertificeerd
1 extra-zachte gum
1 metalen gum

Het moet heerlijk zijn om je stress kwijt te raken om hiermee lekker te gaan tekenen! Voor de spirituele mind worden tekeningen van Mandala's aanbevolen maar daarvoor zijn wel wat meer kleurtjes nodig waarschijnlijk.