• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Thomas Bruning: ’Als je buigt, geef je bedreigers een bonus’

Thomas Bruning (secretaris NVJ) : "De maatregel om John van den Heuvel om veiligheidsredenen voorlopig niet naar de studio van RTL Boulevard te begeleiden, is een absolute nederlaag voor de journalistiek. Het is een knieval voor de bedreigingen aan zijn adres, hoe zeer ik ook geloof dat politie, justitie en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging hun uiterste best doen om John te beveiligen en in staat te stellen zijn werk te doen. Maar het is belangrijk dat hij zo snel mogelijk weer live in de studio zit."

Hij vervolgt:"Vrije journalistiek is zo belangrijk, dat de overheid meer middelen moet inzetten om journalisten hun werk te kunnen laten doen. Dat geldt net zo goed voor de beveiliging van burgemeesters en politici. Als de situatie erom vraagt – en dat is nu het geval – moet er nog meer politie zichtbaar aanwezig zijn. In alles moet de overheid uitstralen: we wijken niet voor dit soort signalen."

Deze situatie herinnert hem aan 2015, toen de Deense cartoonist Kurt Westergaard naar Amsterdam kwam voor een lezing. Westergaard werd op dat moment ernstig bedreigd door moslim-radicalen vanwege een afbeelding die hij had gemaakt van de profeet Mohammed. "We hebben toen met gemeente en politie overlegd of de avond zou moeten worden verplaatst van debatcentrum De Balie naar een bunkerachtige locatie. Toenmalig burgemeester Eberhard van der Laan zei toen: ,,Het is voor mij een principezaak: Westergaard moet kunnen komen op de plek waar hij wil. Wij gaan niet buigen.”

Dat is de instelling die nodig is in een situatie als deze.

"Daarnaast moeten degenen die achter deze dreiging zitten worden opgespoord en opgepakt. Ik snap dat dat moeilijk is en het ook de grote wens van politie en justitie zelf is. Maar de bedreiging aan het adres van John duurt nu al bijna een jaar en dat is moeilijk te verteren. Over deze kwestie wordt overlegd met de huidige burgemeester. "We zullen bespreken hoe we met elkaar toch kunnen uitstralen dat we niet buigen. Deze maatregel moet er op de kortst mogelijke termijn weer af, om te laten zien wie de baas in huis is. Dat moet in dit geval de Amsterdamse overheid zijn. Mijn boodschap: pak de regie terug. Want als je buigt, geef je bedreigers eigenlijk een bonus. Ze zien dan dat ze mensen met een belangrijke rol stil kunnen krijgen, als ze maar hard en vaak genoeg bedreigen. Als het loont om te bedreigen, is het hek van de dam. Dan loont het ook om andere journalisten te intimideren of het werk onmogelijk te maken. De gemiddelde fotograaf of cameraman heeft tegenwoordig heel wat te stellen tijdens zijn werk."

Thomas Bruning wijst nadrukkelijk op de taak van de journalist in een democratie. "Journalisten moeten vrij hun beroep kunnen uitoefenen. Ze moeten de macht kunnen controleren, misstanden aan de kaak kunnen stellen, het publiek kunnen vertellen wat er aan de hand is in de wereld... Zodra je een journalist monddood maakt, maak je publiek monddood. Elk signaal wat eraan bijdraagt dat je aan journalisten kunt komen, moet in de kiem worden gesmoord."

Zijn uitdrukkelijke wens voor onze vakbroeder luidt: "Wij moeten nu met z’n allen om John heen gaan staan, ook om te laten zien wat een belangrijke rol journalisten vervullen."

LATEN WE ALLEMAAL EENS OM JOHN HEEN GAAN STAAN NU DAT HARD NODIG IS ...