• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Handboek over Stoffen in het Interieur

  Het Handboek over Stoffen in het Interieur van Wilhelmine van Aerssen en Chris Halsey is werkelijk grandioos. Niet alleen door de interessante inhoud voor bijna iedereen die dol op stoffen is of je er nu wel of niet professioneel mee werkt. Het is ook zo helder en duidelijk geschreven en mooi uitgegegeven dat je er helemaal happy van wordt. Dus niets van dat omzichtige gepraat over ja... wat precies? Dat soort expressie kennen we allemaal wel.

Bepaalde deskundigen maken je gek met hun lange verhalen en na een tijdje weet je dan nog niets want het werkterrein is zo omvangrijk en alleen echte praktijkmensen die er ook mee gewerkt hebben kunnen je alles op de juiste manier vertellen over stoffen en de voor- en nadelen en hun productie etc. Wilhelmine van Aerssen en Chris Halsey, beiden experts op hun vakgebied, leiden ons in Stoffen in het interieur door de fascinerende wereld van vezels en stoffen. We lezen over de geschiedenis van vezels en stoffen, het productieproces en de verschillende soorten stoffen worden uitgebreid beschreven.

De lezer kijkt mee in spinnerijen, weverijen en drukkerijen. Met hun jarenlange ervaring geven de auteurs de lezer bovendien inspirerende adviezen over het gebruik van stoffen in het eigen interieur. Je krijgt er weer zin in en waardeert opnieuw ambachbt en kwaliteit. Dankzij de schitterende afbeeldingen van beroemde merken als Osborne & Little, Designers Guild, Nobilis, Nina Campbell en William Yeoward is dit boek niet alleen een praktisch naslagwerk, maar vooral ook een mooie handleiding om steeds weer te bekijken en te gebruiken.

Wilhelmine van Aerssen is de Nederlandse agent van onder andere stoffen, behang en meubels van toonaangevende merken als Designers Guild, Osborne & Little, Nina Campbell en Ralph Lauren. Dit is haar eerste boek. Chris Halsey was tot voor kort technisch directeur van Designers Guild, waar hij verantwoordelijk was voor de technische productie van de stoffen, behang en accessoires. Het is ook zijn eerste boek.

Voor iedereen die professioneel of anderszins met textiel werkt is dit handboek een dróóm omdat je exact hoort hoe het zit met de wereld van de stoffen en hoe die er kwam zonder vervelend gezanik over wat niemand interesseert. Het boek is zeer to-the-point en ontroert door de prachtige afbeeldingen van stoffen en hun toepassing. O.a. de oorsprong, geschiedenis en eigenschappen van vezels komen aan bod.

Ook is er veel aandacht voor de geschiedenis, de verschillende soorten en de toepassingen van stoffen. Twee verklarende woordenlijsten - één voor begrippen en één voor stoffen - maken dit handboek ook handig in het gebruik. Het helder geschreven voorwoord is van van Tricia Guild.

Boek: Handboek over Stoffen in het Interieur
Uitgever: Hl Books
Auteurs: Wilhelmine van Aerssen en Chris Halsey
Taal: Nederlands

HANDBOEK OVER STOFFEN  IN HET INTERIEUR... DE REDACTIE VAN DE COUTUREKRANT WORDT ER BLIJ VAN...