• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Suely Porto Cari en haar hairdresser In The Cloud

  Kapper Charlton zit met zijn salon in de Bilderdijkstraat in Hartje Amsterdam. Bij deze hairdresser van-de-nieuwe-generatie kom je jong en oud uit allerlei verschillende culturen tegen. Zojuist heeft hij een slanke blondine in de stoel ontvangen. Na de behandeling van haar schouderlange kapsel zweeft zij ongeveer door de rumte terwijl haar losse krullen dansen op haar schouders. 

Blond en blauwe ogen maar afkomstig uit Brazilië... Het is de schilderes Suely Porto Curi. Ze woont al jaren in ons land. "Een foto totaal zonder make-uo,"zegt ze verlegen. "Kan dat echt wel?" Best. Het is juist heel authentiek als je zo natuurlijk voor de dag durft te komen... stel ik haar gerust. En kapper Charlton zegt : "Maak je geen zorgen. We verschijnen straks samen In the Cloud." (Ik denk tenminste dat hij zoiets zegt want ze spreken Portugees en dat versta ik niet. Ik hoor alleen terwijol ze elkaar vriendschappelijk omhelzen ... In The Cloud...)

Inmiddels heeft de schilderes mij foto's van haar werk getoond. Zij heeft met succes de opleiding op de academie in haar land doorlopen en werkt in een klassiek-realistische stijl. Niet van dat realisme waarbij onsympatieke wezens je met vertrokken gelaatstrekken huilerig aanstaren maar zeer harmonische beelden. Stillevens en fantasy-models met een stille waardigheid.
"Ik ben nog steeds hard bezig om aan mijn techniek te sleutelen,"verklaart de schilderes bescheiden. 

Ze is moeder van twee zoons. Pedro van 22 en Bruno van 14 die net als hun moeder graag in Nederland wonen. Ze houden van de vriendelijke open sfeer in ons land maar missen tegelijk wel de warmte van de heerlijke Braziliaanse zon. Daarom vliegt de familie ook dolgraag even terug. De Hollandse mentaliteit bevalt het gezin uitstekend maar het weer is soms wel een afknapper.

'Die regen steeds..."verzucht ze. Maar ja... Het is ook niet niks als je in een striemende regen meteen een paraplu moet opsteken als je met je nieuwe mooie kapsel de kapsalon verlaat.

"Ik kom al 10 jaar bij Charlton om mijn haar te doen,"zegt ze dan. "Hij is voor mij en voor veel van zijn klanten een soort vriend en als dat nodig is ook een beetje een psycholoog."
Haar zoons laten hun haar ook altijd bij hem knippen. O ja? Tegenwoordig hebben veel jongeren vaak te-gekke fantasie-kapsels. Zijn ze niet te kritisch om naar zo'n chique salon te gaan?

"No. They like it," reageert Sueli Porto Curi die nog geen eIgen website heeft. (Ze leidt bepaald niet aan zelf-overschatting.) "Ik ga nog veel erbij schilderen."belooft ze. "Mijn techniek verbreden en nog veel mooie schilderijen erbij maken. En daarna lanceer ik mijn eigen expositie waarvoor de Couturekrant ook wordt uitgenodigd.

En terwijl ze haar jas pakt en even zorgelijk naar buiten kijkt gebeurt daar toch een klein wondertje. De regen is gestopt en de zon komt bijna... bijna zelfs een klein beetje door. .

FOTO: SUELY PORTO CARI - PAINTER FROM BRAZIL- EN HAIRDRESSER CHARLTON IN THE CLOUD....