Nationaal Jenevermuseum wordt nog interessanter
SCHIEDAM -Jenever is een oud-Hollandse drankje en wordt de laatste jaren steeds populairder. Om puur te drinken of in de mix. Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam opent op zaterdag 6 april haar vernieuwde museumzalen. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de herinrichting van de eerste en tweede verdieping van het museum en de interactieve informatievoorziening.
Directeur Marjolein Beumer: “We zijn het kenniscentrum van Nederland als het op jenever aankomt. Dit laten we nu uitgebreid zien met de nieuwe inrichting van de zalen. We laten zien hoe jenever wordt gemaakt en welke ontwikkeling het de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.”
In het vernieuwde Jenevermuseum zien bezoekers allereerst hoe de drank gemaakt wordt. Er wordt veel verteld over Schiedam als jeneverstad, via foto’s en de persoonlijke verhalen van mensen die in de industrie werkten. Verder wordt de reclame en marketing rondom jenevermerken en -bedrijven toegelicht.
Tevens geven stokers en vrijwilligers regelmatig uitleg over het stookproces van jenever in de Branderij.
Ook zijn er op gezette tijden proeverijen en kan er een bezoek gebracht worden aan museummolen en -winkel De Walvisch. Voor de avonturiers behoort ook een bezoek aan de jeneverescaperoom tot de mogelijkheden.
HOE WORDT HET OUD-HOLLANDSE DRANKJE JENEVER GEMAAKT? jE VINDT ALLE INS-EN-OUTS DAAROVER IN HET JENEVERMUSEUM IN SCHIEDAM...