• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Victoria Hanna komt naar Amsterdam

  Het vocaal fenomeen Victoria Hanna uit israël komt naar Amsterdam. De Israëlische stemkunstenares Victoria Hanna is uitgenodigd als 'artist in residence' door het Joods Cultureel Kwartier en verzorgt een paar exclusieve optredens. Deze vinden plaats op de volgende data: 29 maart: Lezing-performance in JHM / 31 maart: Vocal workshop in Splendor / 1 april: Concert in Splendor

De Internationale stemartiest Victoria Hanna deelt met haar publiek graag haar bijzondere levensreis. Zij ontwikkelde zich van een stotterend kind, dochter van een Jeruzalemse rabbijn, tot een alom geprezen artiest die de wereld over reist om kabbalistische teksten te onderzoeken en te verwerken in muzikale composities. Tijdens de lezing vertelt Victoria het verhaal van haar jeugd, en neemt zij de toeschouwer mee in haar creatieve denkproces. Samen met het publiek onderzoekt zij wat het verband is tussen spreken en zingen, tussen de stem en het lichaam, en hoe deze verbindingen kunnen worden gebruikt voor zelfontplooiing.

Victoria Hanna : 29 maart t/m 2 april 2019. Op 29 maart: Lezing-performance ( Locatie: Auditorium Joods Historisch Museum - Nieuwe Amstelstraat 1 - 1011 PL Amsterdam) Tijd: 14.30-16.00 uur.

Op 31 maart: Vocal workshop in Splendor Tijdens een verdiepende workshop worden de mysteries van de stem onderzocht. Als uitgangspunt gelden klassieke kabbalistische wijsheden, gebaseerd op Hebreeuwse teksten die de mond als instrument van creatie beschouwen. Een onderdeel van de workshop is het bestuderen van de eigen naam door middel van het eigen lichaam en Hebreeuwse letters.
Victoria Hanna :Vocal workshop in Splendor. (Locatie: Splendor, Kleine zaal - Nieuwe Uilenburgerstraat 116 - 1011 LX Amsterdam) Tijd: 14.00- 17.00 uur.

Op 1 april: Concert in Splendor Eén van de meest bijzondere hiphop fenomenen van het jaar komt vanuit Israël naar Amsterdam: de muziek van Victoria Hanna combineert joodse mystiek, dadaïsme, surrealisme en prikkelend feminisme. De unieke stemartiest onderzoekt met haar stem nooit eerder gehoorde vormen van geluid en vindt inspiratie voor haar muziek in de kabbala.

Hanna past in een traditie van krachtige en uitdagende vrouwelijke muziekvisionairen, zoals haar idolen Laurie Anderson en Björk.
Zij groeide op als dochter van een rabbijn in een orthodox-joodse familie in Jeruzalem. Thuis werd zij omringd door boeken, waardoor Hanna al vroeg werd gegrepen door de kracht van woorden en letters. Als kind stotterde zij, maar zij heeft deze beperking in haar voordeel gebruikt door dit in te zetten als onderdeel van haar unieke expressie. Zang is haar helende kracht en taal is haar middel om dit te creëren. Zij benut het volle potentieel van Hebreeuwse en Aramese geluiden in haar muziek.

Op 1 april: Concert in Splendor. ( Locatie: Auditorium Joods Historisch Museum - Nieuwe Amstelstraat 1 - 1011 PL Amsterdam) Tijd: 20.30- 21.30 uur.
Aldoor voertaal: Engels

VICTORIA HANNA HET STEMFENOMEEN UIT ISRAEL IS EEN HEEL BIJZONDERE MUZIKALE KUNSTENARES ...