• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: De ondergrondse Rembrandt

  Wie weet niet dat de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Rembrandt, in het Rijksmuseum hangt? Iedereen natuurlijk! Maar weet je ook dat de Nachtwacht sinds de opening van het Rijksmuseum in 1885 een keer op reis is geweest? Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werden de belangrijkste kunstwerken uit de Nederlandse musea weggehaald en in veiligheid gebracht.

De Nachtwacht reisde in een vrachtwagen via Medemblik en Castricum naar de grotten in de Sint-Pieterberg in Maastricht. Hier lag het schilderij meer dan drie jaar veilig opgeborgen in een speciaal gebouwde kluis.

Hoe kan het anders in Rembrandtjaar 2019: in het nieuwe spannende ‘Blockbusters’-deel (10+) van Kluitman-auteur Manon Berns staat het werk van Rembrandt centraal. De ondergrondse Rembrandt ligt 8 maart in de boekhandels.(In samenwerking met het Rijksmuseum, Maastricht Marketing en Natuurmonumenten is er ook een landelijke scholenwedstrijd opgezet 'Maak samen een nachtwacht'.)

De Blockbusters gaan in het boek op scoutingkamp op de Sint-Pietersberg in Maastricht. Ze ontdekken dat in de ondergrondse Kluis in de Tweede Wereldoorlog behalve de Nachtwacht nog veel meer verborgen werd gehouden: Engelse piloten, smokkelwaar en een illegale radiozender. De Blockbusters voeren spannende opdrachten uit waarin Rembrandts Nachtwacht en het verzetsverleden van de Kluis tot leven komen.

Al snel blijkt dat Juul zich niet thuis voelt op het kamp. Heeft het oorlogsverleden van haar Joodse familie hiermee te maken? En wat voert de grotchampignonkweker in zijn schild? De zoektocht van de vriendengroep brengt van alles aan het licht.

De ondergrondse Rembrandt is het vijfde deel in de serie Blockbusters, die inmiddels bekend staat als ´Dan Brown voor de jeugd´.Of Manon Berns nu voor een museum, haar eigen galerie, een kunstverzamelaar of de krant werkt, in haar baan draait het altijd om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden? vraagt ze zich af.

Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien besloot ze de Blockbusters-serie te schrijven, een spannende jeugdboekenserie met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol.

Boek: De ondergrondse Rembrandt - Blockbusters
Auteur: Manon Berns
Uitgeverij Kluitman
Verschijnt 8 maart 2019

... MANON BERNS SCHRIJFT SPANNENDE BOEKEN...

FOTO: HARRY HEUTS