• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Abdi Nageeye - Atleet zonder grenzen

  Atleet Abdi Nageeye (Mogadishu, 1989) is de koning van de lange afstand in Nederland, en momenteel Nederlands recordhouder op de marathon (2:08.16). Op 7 april zal hij starten bij de 39e NN Marathon Rotterdam. In aanloop naar deze belangrijke marathon verschijnt een boek over zijn opmerkelijke leven. Nadat Abdi Nageeye op jonge leeftijd terechtkwam in Den Helder, volgde een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis die hem in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht. voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland en de liefde voor het hardlopen ontdekte.

Inmiddels is Nageeye houder van het Nederlands record op de marathon en traint hij met de beste trainingsgroep ter wereld in Kenia. In 2016 nam hij namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij als elfde eindigde op de marathon.

André van Kats volgde de verrichtingen van Abdi Nageeye een jaar lang op de voet, reisde met hem mee naar onder meer Boston, Eldoret (Kenia) en Berlijn en sprak uitgebreid met de atleet over zijn veelbewogen jeugd. Dit boek geeft een inkijk in het bijzondere bestaan van Nederlands beste langeafstandsloper en een blik achter de schermen van een van de koningsklassen van de atletiek.

Bovenal is het een verhaal over een zoektocht naar een betere toekomst van een atleet zonder grenzen, die vastberaden zijn eigen weg kiest. Het gaat over de gevaren onderweg, de dunne lijn tussen slagen en falen en de route naar vrijheid, in zowel de marathon als het leven zelf.

"Ik ben nooit lang op één plek gebleven en mede daardoor heb ik een brede interesse. Die afwisseling zit ook in het boek. Het gaat over mijn leven en over mijn sport, maar ook over politiek en geschiedenis. Het verhaal reflecteert de persoon die ik ben. Ik ben net dertig en sta voor mijn gevoel pas aan het begin van mijn leven. Maar ook dat ik al een heel leven achter me heb. Het was nooit saai. Toen ik het in het boek terug las, ben ik er doorheen gevlogen." verklaart Abdi Nageeye

Eliud Kipchoge, Abdi's trainingspartner, wereldrecordhouder en olympisch kampioen op de marathon, schreef een voorwoord voor dit boek.

Van de auteur André van Kats verscheen eerder het boek BOSKAMP – Leven met Feyenoord, dat werd onderscheiden met de publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar. Ook publiceerde hij in diverse andere media, waaronder Hard Gras en Helden.

Boek: Abdi Nageeye - Atleet zonder grenzen
Auteur: André van Kats
Uitgave: Uitgeverij Lucht
Verschijnt op 2 april