• Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Gardelux by Edward van Vliet: The Kabuki Collection

  Gardelux, onderdeel van de Nederlandse onderneming Hermeta, heeft Edward van Vliet geselecteerd om een high end design garderobecollectie te ontwikkelen. De collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar en bestaat uit 200 verschillende onderdelen. Meer weten hierover?

In 2016 ontmoeten Edward van Vliet en Marcel van der Sluijs elkaar in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Edward inspireerde Gardelux met zijn boek ‘Creating Worlds’ en ontwikkelde vervolgens een prachtig identiteitsdocument voor het merk. Dit document vormt de basis van alle ontwerpen en Gardelux anticipeert hiermee op de snel veranderende markt.“ De ontvangst is essentieel” vult Marcel aan. “De start met het contact met een klant is zó belangrijk, als je dat stukje goed organiseert gaat de rest vanzelf. Edward en ik noemen de collectie zelfs ‘Architectonical Jewelry’, het is van hoogwaardige kwaliteit en het is onderscheidend. Op dit moment is er geen ander merk dat zo’n bijzonder concept aanbiedt.”

Edward van Vliet: “De verwantschap met deze collectie is Japan, denk aan hun rijke traditie van kamerschermen maar meer nog aan het Japanse Kabuki theater. Kabuki is een kunstvorm die rijk is aan vakmanschap. Het gaat om uitbundig ontworpen kostuums, opvallende make-up, gestileerde bewegingen en misschien wel het belangrijkste, de verschillende gedaantes die de acteurs aannemen. Dynamische toneelsets zorgen voor verandering van een scène of het verschijnen/verdwijnen van acteurs..Sfeer wordt geholpen met live muziek uitgevoerd met traditionele instrumenten. Deze elementen zorgen samen voor een visueel verbluffende en boeiende uitvoering.”

Al deze elementen komen terug wanneer je nadenkt over verschillende ruimtes (rooms) in de hospitality industry. Het hele concept is doordacht. Het garderobe systeem bevat ongeveer 200 onderdelen, van prachtige roomdividers, sierlijke kledinghangers, mooie haken van geanodiseerd aluminium, tot panelen bespannen met zijde en zelfs volledig mobiele kleedkamers. De namen van de kleuren in deze collectie wijzen terug naar theater: Katana silver, Emperor gold, Geisha pink, Gong bronze en Samurai black.

De makers gebruiken ledverlichting in deze collectie waarmee je vanuit een frame een ruimte kunt uitlichten, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Bewegen door ruimtes ingericht met de Kabuki Collectie wordt een experience. Aandacht voor rituelen, zoals een moment stilstaan voordat dat je een bijzondere jas ophangt. Deze verdient een mooie plek en dan wordt jouw garderobe ineens een ‘speler/karakter’ in het interieur.
"Aandacht en liefde voor je garderobe met de high end materialen van The Kabuki Collection, het steeds opnieuw ervaren en waarderen van wat je hebt.” aldus Edward van Vliet.

The Kabuki Collection is uitermate geschikt voor de zakelijke markt, het is High End Redefined. De mogelijkheid om panelen en roomdividers te customizen met textiel, behang, houtsoorten en zelfs spiegels biedt ongekende mogelijkheden.Het unieke van dit duurzame garderobe systeem is de mogelijkheid om binnen de frames nieuwe materialen te plaatsen, kortom: de dividers en de panelen kunnen eenvoudig een volledige nieuwe look-and-feel krijgen en in een andere opstelling ook heel nieuw interieur. De collectie is voor elk hotel, gebouw, theater, winkel en huis een perfecte toevoeging aan het interieur.

FOTO: EDWARD VAN VLIET EN GIULIA ZIA