• Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Waldorf Astoria Amsterdam viert 5-jarig bestaan

  AMSTERDAM - De hele maand mei in 2019 is het feest in Waldorf Astoria Amsterdam. Vijf jaar geleden opende het majestueuze hotel aan de Herengracht 548 – 556 haar deuren. Inmiddels is het al enige jaren de trotse nummer 1 van de luxury hotels in Amsterdam, behoort het tot de tophotels in Nederland en de beste van de wereld.

Achter de gevels van de zes voormalige patriciërshuizen gaat het om topkwaliteit en -service. Alles ademt luxe, elegantie en verfijning en draait om aandacht voor de gast. En een bezoek aan Waldorf Astoria Amsterdam is een bijzondere ervaring in een wereld van smaak en raffinement. Een nachtje slapen is een droom.

De culinaire verrassingen zijn het ontdekken waard. Het jubileum wordt luister bijgezet met een Anniversary Afternoon Tea, Aperitivo in de Peacock Alley, speciale gerechten in Goldfinch Brasserie en een feestelijke cocktail in de Vault Bar. Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Waldorf Astoria Amsterdam komt de in het hotel gevestigde Guerlain Spa met een nieuwe behandeling en maken hotelgasten en bezoekers kans op exclusieve attenties dankzij een Raffle-ticketloterij.

Elk nieuw seizoen bedenkt de uit India afkomstige patissier Vipin Charly nieuwe creaties voor de inmiddels befaamde Afternoon Tea. Voor het 5-jarig bestaan van Waldorf Astoria Amsterdam liet hij zich inspireren door de kruiden, bloemen en bijen in de binnentuin en de internationale wortels van het hotel. De vrolijk stemmende bloemrijke hapjes van de Anniversary Afternoon Tea zijn een pláátje en prikkelen alle zintuigen.

De Peacock Alley is sinds de opening van Waldorf Astoria Amsterdam geliefd bij hotelgasten om bij te komen van de drukte van de stad, en voor gasten van buiten om af te spreken voor een koffie, lunch, of aperitief. ‘Meet me at the Peacock Alley’ is intussen een gevleugeld begrip en vanaf nu ook een aansprekende plek om de dag af te sluiten met een drankje en bite van het Aperitivo-menu.

De keuken van Waldorf Astoria Amsterdam, onder leiding van chef Sidney Schutte, staat bekend om de even creatieve als vernieuwende gerechten. Goldfinch Brasserie, genoemd naar het ‘Puttertje’, de vogelsoort die historisch in de binnentuinen van Amsterdam voorkomt, werd vier jaar geleden als tweede restaurant in Waldorf Astoria Amsterdam geopend.

Naast het fine-dining tweesterrenrestaurant Spectrum (voorheen Librije’s Zusje), genieten gasten hier van een ‘tailor made dining experience’. Het tweesterrensrestaurant in Waldorf Astoria Amsterdam vierde het jubileum al even eerder. In januari werd Librije’s Zusje, dat zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren verwierf, omgedoopt tot Spectrum

Sinds de bartenders Meric en Benoît zijn aangetreden heerst een ‘old skool’ standaard in de Vault Bar. De klassiek geschoolde Franse barmannen streven perfectie na in alles wat zij doen. Zij kunnen gasten ‘lezen’ en weten welk drankje bij iemand past. Voor het jubileum van Waldorf Astoria Amsterdam ontwikkelden zij de Vault Punch nr. 5. De jubileumcocktail is geïnspireerd op een gerecht en een cocktail die vanaf het begin favoriet waren in Waldorf Astoria Amsterdam, Carabinero uit Spectrum en Old Fashion uit de Vault Bar.

De ingrediënten omvatten Zuidam Genever, Bourbon, watermeloenlikeur, geroosterde paprikasiroop, gembersiroop en sinaasappel, koffie en chocoladebitter. Het resultaat is een punch van 5 componenten met hartige en gemberachtige smaken.

"KLASSIEK GESCHOOLDE FRANSE BARTENDERS ZWAAIEN DE SCEPTER IN DE VAULT BAR EN WETEN PRECIES WELK DRANKJE PERFECT IS OM DE GAST TE VERWENNEN..."