• Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Tong Tong Fair strijkt weer neer op het Malieveld

  De Tong Tong Fair strijkt weer neer op het Malieveld en er worden 80.000 bezoekers uit heel Nederland verwacht van 23 mei tot en met 2 juni. De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging.

Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia. Ook dit jaar strijkt de Tong Tong Fair weer neer op het Malieveld in Den Haag. De 61e editie van het 11-daagse evenement vindt plaats van 23 mei t/m 2 juni.

Het evenement is uitgegroeid tot een plek waar jong en oud en Oost en West elkaar ontmoeten en waarvoor vele tientallen deelnemers uit Zuidoost-Azië naar Den Haag reizen. Den Haag, ook wel de Indische hoofdstad van de wereld genoemd, mag weer rekenen op meer dan 80.000 bezoekers, uit heel Nederland maar ook uit omringende landen.

De eerste namen die bekend zijn, zijn Marion Bloem, Boi Akih in samenwerking met dansers Tim Persent & Heather Ware, Adriaan van Dis, topchef Pascal Jalhay, Sjors van der Panne, Loïs Lane en Next Generation met o.a. Robin Block en Amber Nefkens. En tientallen artiesten komen exclusief voor de Tong Tong Fair over uit Indonesië, dit jaar o.a. uit West-Papua. Rechts: De Tong Tong Fair is als een bezoek aan Zuidoost-Azië zonder jetlag.

Directeur van de Tong Tong Fair Siem Boon kijkt uit naar de editie van dit jaar: "Vorig jaar hebben we een geweldig jubileumfeest gevierd tijdens de 60e editie van de Tong Tong Fair, maar we kijken nu vooral vooruit. De Tong Tong Fair is als een bezoek aan Zuidoost-Azië, maar dan zonder jetlag. We importeren als het ware de sfeer van de Aziatische nightmarkets naar het Malieveld. Meer dan de helft van onze standhouders komt exclusief voor de Tong Tong Fair uit Zuidoost-Azië naar Nederland."

Waarom is dit event zo bijzonder aantrekkelijk voor zo'n brede doelgroep? "Het gaat ons niet alleen om die onvergelijkbare unieke sfeer. Dit raakt ook onze roots want tegelijkertijd brengen we verdieping met een cultureel festival vol cross-overs van Oost en West in alle mogelijke vormen. Als je ons programma leest, zie je hoezeer de Indische cultuur jongere generaties inspireert. Indisch leeft enorm, en is beslist geen tempo doeloe-cultuur. Het zijn die combinaties waardoor we ieder jaar op zo’n grote toeloop mogen rekenen.”

De kaartverkoop is gestart. Voor meer info en kaarten ga naar de site tongtongfair.nl

FOTO: SJORS VAN DER PANNE OP TONG TONG FAIR...

TONG TONG FAIR EEN GEWELDIG FESTIJN IN DEN HAAG WIL JE VAST HEEL GRAAG MEEMAKEN VAN 23 MEI TOT EN MET 2 JUNI...