• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Reggae is als een genezing van de ziel

  Niet voor niets is reggae Jamaicaans cultureel erfgoed dat eindelijk eens centraal staat tijdens de 51ste Mega Platen en Cd Beurs. Waarom hoor je op de vaderlandse radiozenders gedurende de nachtprogramma's zo vaak van die oorkrenkende bonk muziek met die mechniasche drummer die elke melodie een anti-muzikale omlijsting geeft?

Reggae is als een genezing van de ziel. Zo poëtisch en romantisch en lieflijk. Maar programmamakers denken dat heel Nederland zit te smachten naar hun oerdomme stampmuziekjes door zogenaamde geweldige muzikale talenten gemaakt maar ... niet om áán te horen. Want elke melodie wordt omlijst door die lelijke mechanische drum als basis-ritmeaanduiding.

In november 2018 heeft Unesco, de educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie van de Verenigde Naties, reggae toegevoegd aan haar lijst van culturele instellingen die bescherming en behoud verdienen. Reggae is meer dan de nationale muziek van Jamaica. Dat verheugt ons zeer.

Het is een sociale kracht die de volledige culturele behoeften van de Jamaicanen dient, zowel in cerebrale, politieke, sensuele en spirituele zin. In Jamaica zeggen sommige mensen dat reggaemuziek het vocale equivalent Talking Gleaner is van de dagelijkse Jamaicaanse krant The Gleaner.

In Nederland is een van de grootste (vinyl) collectie reggaemuziek ter wereld te vinden: de vinylotheek van een autoriteit op dit gebied Aad Brakus (Den Haag) bestaat uit meer dan 45.000 elpees. Tijdens de 51ste Mega Platen en CD Beurs beurs zal Aad de 100 meest bijzondere reggae platen uit zijn collectie exposeren.

Al sinds hij als kind opgroeide in het café van zijn oma waar ook reggae platen in de jukebox zaten - denk aan Dave & Ansel Collins met Double Barrell, Jimmy Cliff met Vietnam of Desmond Dekker met The Israelites - lééft Aad reggae. Met name trokken in zijn jonge jaren de melodie en teksten zijn aandacht.

De jaren erna heeft hij veel reggaemuzikanten persoonlijk ontmoet en geïnterviewd, platen uitgegeven, radioprogramma’s gepresenteerd, artikelen over het onderwerp geschreven en rondgestruind in beroemde studio’s op Jamaica. Tijdens de beurs is Aad aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van deskundig commentaar.  ...

AAD BRAKUS EN LLOYD DALEY HOREN TOT DE VELE LIEFHEBBERS VAN DE POÉTISCHE REGGAEMUZIEK DIE NIET ALLEEN UIT jAMAICA KOMT MAAR OVERAL TER WERELD  DE HARTEN WEET TE VEROVEREN...