• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Echt 'uit' zijn en genieten van dat hotel

Veel mensen hebben het heel hard nodig: uitblazen in een hotel waar de gastvrijheid rekening houdt met wat jij hard nodig hebt. Dat kunnen verlangens naar rust maar ook naar een zorgeloze en gezellige sfeer zijn. Want een overnachting in een hotel is zoveel meer dan liggen op bed met je ogen dicht. In deze tijd mag de hotelsfeer weer uitbundig en persoonlijk zijn. Hotelbars zijn hot, boutiquehotels zijn booming en ook de grote ketenhotels maken een omslag naar een aparte en authentieke interieurontwerp en vooral naar een persoonlijke benadering. Michel Ruijgrok, eigenaar en artdirector van ESTIDA, creëert eigenzinnige hotelbelevingen die de gasten bijblijft.

Tijdens de eerste Europese editie van de Independent Hotel Show op 8 en 9 april 2019 in RAI Amsterdam presenteert Michel Ruijgrok met ESTIDA zijn visie. Hij is namelijk een meervoudig vakman. Niet alleen is hij mede-eigenaar van Boutiquehotel Staats in Haarlem maar hij is daarnaast hoteldesigner en kiest daarbij heel bewust voor luxe stoffering en kleur. Zijn weg daarheen is eveneens kleurrijk.

Het was zijn ultieme droom om een hotel te beginnen. Een plek waar hij zich volledig kon uitleven op het gebied van interieurdesign en dingen kon uitproberen waar veel opdrachtgevers huiverig voor zijn. “Het Haarlemse pand is een voormalig schoolgebouw, heel charmant maar ook uitdagend wat betreft indeling. We moeten concurreren met Amsterdam en dat betekent dat het hotel ook echt aantrekkelijk moet zijn. Je kunt niet hele kleine kamertjes maken.”
Hij creëerde 21 unieke hotelkamers waarin de elementen van het gebouw zijn gebruikt. Oude schuifdeuren komen terug in de kamers en de openbare gangen zijn ingericht met meubilair en veel planten. “Het hele gebouw moet voelen als een huiskamer”, aldus Ruijgrok.

In de kamers werden verschillende kleurstellingen gekozen. “We hebben een selectie gemaakt van totaal 7 vergrijsde tinten en daar de materialen op uitgekozen. De toegepaste contrasten van licht en donker maken het heel spannend.” In het hotel worden originele vintage-elementen gecombineerd met eigentijds design.

“Deze combinatie maakt het tijdloos en zorgt ervoor dat je geen interieur binnenstapt van 30 jaar geleden. Het lijken soms ongewone combinaties, maar je moet gewoon durven om een spanningsveld op te zoeken.Ik heb hierbij ook geen compromis gesloten. Niemand mocht zich bemoeien met het interieur, dat was echt mijn ding. Ik heb veel spullen uit mijn eigen interieurverzameling toegepast en overal stillevens van gemaakt. Elk hoekje is bijzonder."

Heeft hij nog een goede tip voor de mensen thuis? "Zorg ervoor dat jouw huis een stilleven is en begin bij de entrée. Gebruik hiervoor persoonlijke spullen – zoals erfstukken en foto’s – en creëer persoonlijkheid in jouw interieur.” De meeste mensen hebben geen tijd om zo geweldig te verbouwen...

"Je bereikt veel door luxe te creëren met stoffering, kleur en verlichting. De laatste jaren was er veel versobering in het interieur, nu zie je de trend dat we weer mogen uitpakken. Er moet wel een rafelrandje inzitten, anders wordt het wel heel snel decadent.” Deze laatste opmerking spreekt ons wel aan... Alles zo glad en glamour ingericht vinden wij zo kantoorachtig namelijk...

"Praktische zaken zijn heel belangrijk,"aldus Michel Ruijgrok. "Alle hotelkamers kregen een afgesloten, separaat toilet. Misschien een luxe, maar voor mij ook een absolute must. De douches werden echter wel in het zicht gelaten. De benauwdheid van een klein kamertje met een laag plafond proberen we te doorbreken. Inmiddels gaan steeds meer hotels overstag. Handdoeken en beddengoed hoeven niet meer elke dag te worden verschoond, maar ze moeten wel van een luxe kwaliteit zijn. Ook een goed hotelrestaurant met hotelbar is essentieel. Heerlijk om zo vanuit de bar je bed in te rollen. Dit hebben wij ook toegepast in ons Restaurant de Ripper.”

Zijn vak gaat om gastvrijheid. "Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen."

...JE LEKKER TERUGTREKKEN IN EEN AANGENAME HOTELSFEER MOET OOK KUNNEN....