• Tom Coronel Top 6 op Nürburgring Nordschleife

 • 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier bij Eduard Planting

 • Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Echt 'uit' zijn en genieten van dat hotel

Veel mensen hebben het heel hard nodig: uitblazen in een hotel waar de gastvrijheid rekening houdt met wat jij hard nodig hebt. Dat kunnen verlangens naar rust maar ook naar een zorgeloze en gezellige sfeer zijn. Want een overnachting in een hotel is zoveel meer dan liggen op bed met je ogen dicht. In deze tijd mag de hotelsfeer weer uitbundig en persoonlijk zijn. Hotelbars zijn hot, boutiquehotels zijn booming en ook de grote ketenhotels maken een omslag naar een aparte en authentieke interieurontwerp en vooral naar een persoonlijke benadering. Michel Ruijgrok, eigenaar en artdirector van ESTIDA, creëert eigenzinnige hotelbelevingen die de gasten bijblijft.

Tijdens de eerste Europese editie van de Independent Hotel Show op 8 en 9 april 2019 in RAI Amsterdam presenteert Michel Ruijgrok met ESTIDA zijn visie. Hij is namelijk een meervoudig vakman. Niet alleen is hij mede-eigenaar van Boutiquehotel Staats in Haarlem maar hij is daarnaast hoteldesigner en kiest daarbij heel bewust voor luxe stoffering en kleur. Zijn weg daarheen is eveneens kleurrijk.

Het was zijn ultieme droom om een hotel te beginnen. Een plek waar hij zich volledig kon uitleven op het gebied van interieurdesign en dingen kon uitproberen waar veel opdrachtgevers huiverig voor zijn. “Het Haarlemse pand is een voormalig schoolgebouw, heel charmant maar ook uitdagend wat betreft indeling. We moeten concurreren met Amsterdam en dat betekent dat het hotel ook echt aantrekkelijk moet zijn. Je kunt niet hele kleine kamertjes maken.”
Hij creëerde 21 unieke hotelkamers waarin de elementen van het gebouw zijn gebruikt. Oude schuifdeuren komen terug in de kamers en de openbare gangen zijn ingericht met meubilair en veel planten. “Het hele gebouw moet voelen als een huiskamer”, aldus Ruijgrok.

In de kamers werden verschillende kleurstellingen gekozen. “We hebben een selectie gemaakt van totaal 7 vergrijsde tinten en daar de materialen op uitgekozen. De toegepaste contrasten van licht en donker maken het heel spannend.” In het hotel worden originele vintage-elementen gecombineerd met eigentijds design.

“Deze combinatie maakt het tijdloos en zorgt ervoor dat je geen interieur binnenstapt van 30 jaar geleden. Het lijken soms ongewone combinaties, maar je moet gewoon durven om een spanningsveld op te zoeken.Ik heb hierbij ook geen compromis gesloten. Niemand mocht zich bemoeien met het interieur, dat was echt mijn ding. Ik heb veel spullen uit mijn eigen interieurverzameling toegepast en overal stillevens van gemaakt. Elk hoekje is bijzonder."

Heeft hij nog een goede tip voor de mensen thuis? "Zorg ervoor dat jouw huis een stilleven is en begin bij de entrée. Gebruik hiervoor persoonlijke spullen – zoals erfstukken en foto’s – en creëer persoonlijkheid in jouw interieur.” De meeste mensen hebben geen tijd om zo geweldig te verbouwen...

"Je bereikt veel door luxe te creëren met stoffering, kleur en verlichting. De laatste jaren was er veel versobering in het interieur, nu zie je de trend dat we weer mogen uitpakken. Er moet wel een rafelrandje inzitten, anders wordt het wel heel snel decadent.” Deze laatste opmerking spreekt ons wel aan... Alles zo glad en glamour ingericht vinden wij zo kantoorachtig namelijk...

"Praktische zaken zijn heel belangrijk,"aldus Michel Ruijgrok. "Alle hotelkamers kregen een afgesloten, separaat toilet. Misschien een luxe, maar voor mij ook een absolute must. De douches werden echter wel in het zicht gelaten. De benauwdheid van een klein kamertje met een laag plafond proberen we te doorbreken. Inmiddels gaan steeds meer hotels overstag. Handdoeken en beddengoed hoeven niet meer elke dag te worden verschoond, maar ze moeten wel van een luxe kwaliteit zijn. Ook een goed hotelrestaurant met hotelbar is essentieel. Heerlijk om zo vanuit de bar je bed in te rollen. Dit hebben wij ook toegepast in ons Restaurant de Ripper.”

Zijn vak gaat om gastvrijheid. "Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen."

...JE LEKKER TERUGTREKKEN IN EEN AANGENAME HOTELSFEER MOET OOK KUNNEN....