• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Onderzoek hondenfokkers eist overheidsmaatregelen

  AMSTERDAM - De rashondensector startte vier jaar geleden het programma Fairfok, om te komen tot een verbeterd rashondenwelzijn. In de eigen eindevaluatie van de Raad van Beheer niks dan lof, maar er blijkt schrikbarend weinig terecht gekomen te zijn van de gestelde ambities. Om het dierenwelzijn daadwerkelijk te verbeteren moet de overheid ingrijpen, stelt de Sophia-Vereeniging vast. Dit wordt bevestigd door recent onderzoek onder rashondenfokkers, waaruit blijkt dat het merendeel voorstander is van wettelijke maatregelen die voor alle fokkers gelden.

Onder leiding van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland werd er vier jaar lang gewerkt aan het Fairfokprogramma voor een beter hondenwelzijn. Er is wel gebleken bij de eind evaluatiedat er beter wordt samengewerkt door de betrokken partijen. De eerste stappen zijn gezet op het gebied van outcross en DNA-onderzoek en Nederlandse keurmeesters zijn verplicht om nascholing te volgen.

Van een ‘zeer succesvol programma’, zoals de Raad van Beheer het noemt, is echter geen sprake. “Van de 14 ambities zijn er na vier jaar slechts drie gerealiseerd”, zegt Steffie van Horck, directeur van de Sophia-Vereeniging. “Daarvan zijn er twee gericht op keurmeesters en een op dierenartsen. De fokkers blijven vooralsnog buiten beeld. Sterker nog: het merendeel van de fokkers wordt niet eens bereikt met Fairfok. Nog geen derde van alle fokkers in Nederland is aangesloten bij de Raad van Beheer.”

“Hoewel we vragen hebben bij het perspectief van sommige fokkers, was het geruststellend te constateren dat alle deelnemers aangaven het verminderen van erfelijke aandoeningen wel belangrijk te vinden. Het lijkt erop dat men best bereid is daaraan te werken”, aldus Steffie Van Horck. “Het veranderen van het uiterlijk is een heel ander verhaal: meer dan driekwart van de fokkers staat daar negatief tegenover. Ergens is dat begrijpelijk, want als het uiterlijk verandert, voldoet de hond niet meer aan de rasstandaard waarin is vastgelegd hoe een rashond eruit moet zien. Die rasstandaarden moeten dus worden aangepast, de meeste op internationaal niveau. "

Met het falen van Fairfok is wederom bewezen dat verbetering van het welzijn en de gezondheid van honden niet afhankelijk kan zijn van de sector, constateert de Sophia-Vereeniging dan ook. De ziekmakende rasstandaarden en het fokken op uiterlijk vormen immers de hoeksteen van de rashondenfokkerij. Wel moeten er snel strenge regels komen vanuit de overheid, die voor alle fokkers gelden. Steffie Van Horck: “Het is onacceptabel dat honden lijden onder het uiterlijk dat mensen hun doelbewust hebben toebedeeld. Als de sector daarvoor geen verantwoordelijkheid wil nemen, dan moet de overheid het doen”.

DE SOPHIAVERENIGING: "AANGEZIEN DE SCTOR HET ZELF NIET DOET MOET DE OVERHEID MET STRENGE REGELS KOMEN..."