• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Filosofisch reisprogramma van Stine Jensen

  YES ik ben! heet het 4-delig filosofisch reisprogramma van Stine Jensen over de kracht en keerzijde van positief denken. De 4 afleveringen starten vanaf zondag 9 juni om 19.25-20.10 uur op NPO 2. In deze Yes ik ben!-serie onderzoekt zij de kracht van het woord, het lijf, de geest & het somberen. Dit laatste onderwerp heeft voor menigeen wel iets van een vriendelijk uitgestoken hand'.

In de nieuwe serie YES ik ben! beziet Stine de invloed van diverse coaches op onmogelijk geachte prestaties. In de Verenigde Staten probeert ze de stand van zaken rondom de medische wonderen van het placebo te doorgronden en verdiept ze zich in de kracht van het woord. “Loopt hier misschien de nieuwe Obama tussen?” Voor de laatste aflevering reist ze naar Scandinavië om de kunst en waarde van het somberen te onderzoeken. We zijn benieuwd!

Optimisme, maakbaarheid, hoop, geloof in verandering, een betere wereld, veerkracht en (zelf)vertrouwen van het individu en de gemeenschap – dat zijn de pijlers van het positieve denken. Stine Jensen is echter opgegroeid met het Scandinavische somber-gen, professioneel geschoold tot filosofisch mopperaar, én met het Hollandse doe-maar-gewoon-virus.

In YES ik ben! ziet Stine de invloed van diverse coaches op onmogelijk geachte prestaties. Ook probeert ze de stand van zaken rondom de medische wonderen van het placebo en diens tegenhanger, het nocebo, te doorgronden. Er opent zich een wereld voor haar als ze zich vanuit haar professie als redenaar en ‘spokeswoman’ verdiept in de kracht van het woord, en hoe hiermee niet alleen mensen te beïnvloeden, maar zelfs hun werkelijkheid. Tot slot onderzoekt ze de donkere keerzijde die dat positivisme ook heeft.

Want in een wereld die bol staat van - vaak prijzige - geluksseminars, rijst de vraag: wat blokkeer je als je alleen maar positief in de wereld staat? Sterker nog, het is wellicht die schaduwzijde van positivisme die ons kritisch en alert houdt.

Op zondag 9 juni 2019 om 19.25 uur gaat het op NPO 2 over 'De beste versie van jezelf'. Hoe maakbaar is het leven? Heb ik invloed op mijn welzijn en geluk? Het wemelt tegenbwoordig meer dan ooit van de life-style coaches. Je kunt voor alles iemand inhuren die je ondersteunt: om beter te presteren, te leren en gelukkiger te zijn. Daarachter schuilt een optimistische maakbaarheidsgedachte van succes, geluk en welzijn.

Hoe maak je een winnaar? Kun je überhaupt winnaars kweken? Stine dompelt zich in deze aflevering onder in de filosofie van het coachen. Op een congres over positief coachen verkent ze de ideeën van lifestyle coaches. Ze gaat ook te rade in de sport: samen met haar eeneiïge tweelingzus Lotte neemt ze penalty’s tegen Hans van Breukelen, die meent dat mind-set alles is.

Met voetbalcoach Vera Pauw - "Je kunt alleen succes hebben als je het lef hebt om te falen" - spreekt ze over de rol van vrouw-zijn: die moeten volgens haar meer mentale drempels overwinnen om een winnaar te kunnen zijn.

De jongens van '365 dagen succesvol' geloven dat iedereen gelukkiger kan worden, maar schrijver Barbara Ehrenreich, die onderzoek deed naar de theorieën van positief denken, is zeer kritisch over de 'coachability of life'.

Tot slot doen Stine en Lotte mee aan een wetenschappelijk onderzoek om er achter te komen hoe het komt dat Lotte meer de winnaarsmentaliteit lijkt te hebben. Bestaat er zoiets als een winnaars-gen?

FOTO: ANNA VAN KOOIJ