• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

RTL stopt met talkshow Robert Jensen

  RTL 5 trekt na 24 weken de stekker uit de talkshow Jensen, omdat het aantal kijkers dat de show van presentator Robert Jensen trekt beneden de verwachtingen ligt. “We waren enthousiast over het idee van Robert Jensen om een talkshow te maken met een ander geluid”, stelt RTL volgens het Algemeen Dagblad in een reactie.
“Het idee van een uitgesproken persoonlijkheid zoals Jensen paste wat ons betreft perfect bij de doelgroep van RTL 5. Hij heeft een trouwe schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit.” Mmm...

Robert Jensen maakte het stoppen van zijn show dinsdagavond zelf bekend tijdens zijn laatste uitzending. De 46-jarige presentator geeft aan op internet verder te gaan. “Dat ik stop, zie ik niet als een einde maar als een nieuw begin. Ik ga door en ga dus in geen geval de komende twee jaar ergens op het strand zitten. Het was lachen en een eer om dit te mogen doen.”

"In de wandelgangen" worden verschillende uitspraken gehoord over het verdwijnen van de show. Zo zou Robert Jensen in het verleden met harde en overmatig kritische uitspraken verschillende mensen ongewoon pijnlijk hebben getroffen. Een grote vrouwelijke ster waarvan haar programma ooit van de kwelbuis geveegd werd heeft indertijd zelfs laten weten dat zij door zijn kritiek op haar in een diepe depressie was beland.Natuurlijk ging het daarbij vooral om de manier waarop Jensen zijn kritiek spuide. De vorm. Vermoedelijk was die vorm ook niet vrij van jaloezie. Dat kan sommige mensen heel veel pijn doen.

Het is voor niemand makkelijk de grond in te worden geboord en de scherpe tong van Robert Jensen heeft hem al behoorlijk wat vijanden bezorgd. Lang niet iedereen laat zich dat kalmpjes welgevallen. Het is wel bewonderenswaardig dat sommige mensen daar boven kunnen staan. Dat moet je maar kunnen.

Soms kun je als bekritiseerd personage niets tegen die hoegenaamd wel terechte of tegelijk ook misplaatste kritiek doen. Dat komt doordat het vaak meer zegt over de onbehaagijke gevoelens van degene die de kritiek spuit en doordat het tegelijk meer een soort van framing is. Wat zullen de gevolgen ervan kunnen zijn? Je weet het niet.

Maar soms krijgt de 'rechtschapen' (of 'oh zo olijke') criticus na verloop van tijd toch zelf eveneens hiervan de rekening retour gepresenteerd. Maar misschien heeft Jensen in de loop van de tijd toch begrepen dat je met eenzijdig focussen op hoe jij denkt over mensen een heel on-echt en soms een cartoonesk beeld van iemand kunt neerzetten. Het is verfrissend als valse illusies worden doorgeprikt maar cynisch om alleen met giftige pijlen te schieten.

Aan de andere kant schudde Robert Jensen In zijn shows het wereldje van allerlei vastgeroeste meningen flink op. Want naast zijn jaloerse overdrijving over hoe bepaalde kundige mensen zich in de politiek in ons land manifesteren heeft hij ook een zekere passie om mensen met een tegendraadse visie vrij uitvoerig aan het woord te laten.

Met zin en onzin liet hij ons lachen. En onze Bekende Nederlanders zijn gelukkig niet van suikerwater. Dat zal ook niemand beweren maar talentvol of niet: we zijn allemaal maar mensen en dat vraagt voor iedereen om een bepaalde ademruimte.

Robert Jensen gaat nu op zijn eigen wijze verder op internet via Podcasting. Hij heeft een drive om de wereld te verbeteren en daar gaat hij hoe dan ook mee door want het spel moet gespeeld worden tenslotte. 

...DE BOOGSCHUTTER ...