• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Van Beek Lederwaren en Travelbags slaan handen ineen

  ZWOLLE - Een ingrijpende gebeurtenis in Lederwarenland: Na ruim 80 jaar sluit Van Beek Lederwaren haar winkel op de Grote Markt in Zwolle en gaat per 1 augustus 2019 een samenwerking aan met Travelbags. De eigenaren Maarten en Joost van Beek geven aan dat de retail-markt de afgelopen jaren enorm is veranderd en dat fysieke retail voor kleine zelfstandigen in deze branche bijna niet meer vol te houden is.

“Dit is een trend waarvan wij verwachten dat deze helaas alleen nog maar zal toenemen. Daarnaast is onze omgeving op de Grote Markt veranderd in een groot horecaplein, waar weinig tot geen ruimte meer is voor retail. Tevens heeft een aantal grote merken (oa Rimowa en Longchamp) besloten om de distributie in eigen hand te nemen, waardoor ons onderscheidend vermogen verder is afgenomen. Ook hiervan verwachten wij dat dit een trend is die zal doorzetten."

De beide topmannen uit de lederwarenbranche Maarten en Joost van Beek vertegenwoordigen de stem van vele kwaliteit- en servicebewuste medestanders uit de retailwereld. Deze mensen zijn doorzetters. Hin zaken zijn klantvriendelijke maar ook belangrijke sociale schakels in het publieke domein van de dorpen en steden waar zij van heinde en ver 'hun mensen' kenden. Zij zijn terecht gekomen in een kaal en egocentrisch tijdperk vol afgesloten huizen waar mensen vanaf hun telefoon en computer artikelen bestellen en wonen in lange saaie winkelloze straten naast nepperig gezellige pleinen vol horecazaken en supermarkten.

Deze topmannen uit de retail leggen zich er niet zonder meer bij neer maar zeggen wel: "Verder kijkend naar het “geweld” van de grote spelers (oa. Coolblue, Bol.com, Wehkamp, Amazon etc.) is het daarom voor ons niet meer vol te houden om onze winkel zelfstandig te exploiteren.”

Van Beek Lederwaren heeft een goede positie online en ziet daar nog voldoende kansen en mogelijkheden om hierin verder te gaan. Maarten en Joost van Beek zullen de website zelf verder exploiteren.

Het pand op de Grote Markt in Zwolle staat in de verhuur, waarbij reeds vergaande gesprekken gevoerd worden. "Hiermee komt een einde aan een tijdperk van ruim 80 jaar Lederwaren en Van Beek op de Grote Markt in Zwolle. Uiteraard vinden wij het erg vervelend voor onze medewerkers, die ontslagen zijn. Wij hopen en vertrouwen erop dat zij snel weer een nieuwe baan vinden en zullen hen waar mogelijk hierbij helpen”.

De klanten van de winkels van Van Beek Lederwaren wordt geadviseerd om voor nieuwe collecties e.d. vanaf 1 augustus 2019 naar de winkel van Travelbags aan de Oude Vismarkt 32 in Zwolle te gaan. In de aankomende maanden zullen er samen met Travelbags acties en campagnes worden opgestart om de samenwerking te benadrukken. Tevens zal Travelbags de logistieke partner worden voor de online webshop van Van Beek Lederwaren.

Het is een revolutie in retail maar Maarten en Joost van Beek zijn tevreden met deze oplossing. “Wij zijn blij dat onze vaste klanten in Zwolle naar een bekend adres kunnen blijven gaan. Travelbags is een steeds bekender wordende naam in Zwolle, mede door de sponsoring van PEC Zwolle. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten in de mooie winkel van Travelbags aan de Oude Vismarkt een prachtig assortiment koffers en tassen zullen kunnen blijven kopen en ook kunnen terugvallen op het advies en service van Travelbags.”

De eigenaren van Travelbags.nl, Gerjan en John Horstra, zijn ook blij met deze samenwerking: “Wij gaan er alles aan doen om de jarenlange expertise van Van Beek Lederwaren voort te zetten in onze winkel aan de Oude Vismarkt 32”, aldus Gerjan Horsta. 

“De klanten van Van Beek Lederwaren zijn dan ook méér dan welkom in onze winkel. Wij proberen hiermee ook een stukje herkenning, historie en traditie te behouden. Voor de aankomende maanden hebben wij een aantal leuke acties bedacht, waardoor wij de klanten van Van Beek Lederwaren beter hopen te leren kennen. Verder zijn wij blij dat wij de nieuwe logistieke partner zijn van de webshop van Van Beek Lederwaren en hopen op een succesvolle samenwerking en toekomst.”

TOPTALENT VAN NU ... ZIJ BLIJVEN FLEXIBEL MET EEN SUCCESVOLLE NIEUWE SAMENWERKING WAAR DE KLANT OOK IN DE TOEKOMST OP KAN REKENEN......