• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Feest voor liefhebbers van De Hollandsche Molen

  De Hollandsche Molen is ongelooflijk blij met de toekenning van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019. Het Cultuurfonds maakte donderdag 9 mei bekend dat deze jaarlijkse oeuvreprijs van 150.000 euro naar De Hollandsche Molen gaat. De landelijke molenvereniging, gevestigd in Amsterdam, krijgt de prijs vanwege ‘haar actieve en dynamische rol bij het molenbehoud in Nederland in de breedste zin des woords.
Door het werk van de vereniging zijn honderden molens bewaard gebleven en in veel gevallen weer in beweging gekomen’, is te lezen in de officiële toekenningsbrief.

Directeur Nicole Bakker en oud-directeur Leo Endedijk waren totaal verrast toen zij uit handen van Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de toekenning officieel kregen uitgereikt bij molen De Gooijer in Amsterdam. Nicole Bakker: “Dit is een enorme eer voor De Hollandsche Molen en we zien deze prijs als stimulans extra hard te blijven werken voor het behoud van deze bijzondere monumenten.”
Niet alleen is er veel waardering voor het fysiek behoud van molens. De toekenningsbrief: noemt ook toegenomen het maatschappelijk draagvlak voor het behoud van molens en de interesse voor het cultureel erfgoed waarmee de wind- en watermolens een niet weg te denken plaats hebben verworven in de Nederlandse samenleving.’

Dat is wel heel positief. Respect is er ook voor oud-directeur Leo Endedijk, momenteel hoofd belangenbehartiging bij de vereniging: ‘Mede dankzij zijn bevlogenheid en deskundigheid lukte het de afgelopen decennia gelukt alle partijen die in Nederland de molens beschermen eendrachtig te laten optrekken. Door al dat werk en al die inspanningen kan de molen als hét icoon voor ons land in ere worden gehouden wat heel belangrijk is voor het tevredenheidsgevoel van veel mensen die vinden dat molens en bijvoorbeeld ook klompen - die helaas ook vaak worden ondergewaardeerd - nu eenmaal karakter geven aan ons land.

(Zelf heeft ondergetekende gedurende de tweede wereldoorlog nog jaren op klompen gelopen wat bij alle schaarste en schoenentekorten toen een grote reddende uitkomst was.En als je weet wat bepaalde ontwikkelingen waard zijn - ook minder opvallende en kleinere zaken- dan valt je dikwijls een vorm van misplaatste intellectuele hoogmoed op. Een verwaandheidscuitus waardoor alleen moderne technologiie zoals uiteraard het hypnotiserende mobieltje, facebook, instagram,etc. etc. en andere uitvindingen van nu en voor de toekomst recht op waardering zouden hebben.)

Aan de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019 is een bedrag van 150.000 euro verbonden. De helft daarvan gaat als startkapitaal in een fonds op naam dat de vereniging De Hollandsche Molen samen met het Cultuurfonds een bestemming naar keuze gaat geven. Wat die bestemming is, wordt door De Hollandsche Molen en het Cultuurfonds later in het jaar bepaald.De officiële uitreiking van de prijs vindt plaats op 4 november aanstaande in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Directeur Nicole Bakker vindt het extra mooi dat de bekendmaking plaatsvindt vlak voor Nationale Molendag:

“Deze prijs is weliswaar aan De Hollandsche Molen toegekend, maar deze had de vereniging nooit kunnen krijgen zonder de inzet van alle vrijwilligers, waaronder de vrijwillige molenaars, die zich voor de molenzaak inzetten."

Wat een groot voorrecht dat er nog zoveel mensen zijn die niet alleen verslaafd zijn aan het verdwaasd turen op hun mobiel etc. etc. maar zich simpelweg vanuit hun hart daadwerkelijk willen inzetten omdat zij respect hebben voor de kracht van traditionele verworvenheden. Komend weekend is het Nationale Molendag. De vrijwilligers zetten weer graag de deuren voor het publiek open. Een recordaantal van ruim 760 molens doen mee en het stijgend aantal bezoekers de afgelopen jaren onderstreept eens te meer dat molens bij Nederland horen.”

Dat wordt vooral nu met deze erkenning door de uitreiking van deze prijs een heel blij feest!

ADRIANA ESMEIJER (DIRECTEUR PRINS BERNHARD CULTUURFONDS) NICOLE BAKKER (DIRECTEUR) EN LEO ENDEDIJK (HOOFD BELANGENBEHARIGING) BLIJ MET DE PRIJS VOOR DE HOLLANDSE MOLEN ...

FOTO: FLORIS HEUER