• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hindoe Hardliners in Oost-India willen Christenen vernietigen

  INDIA - Christelijke gezinnen hebben een onzeker leven in Oost-India waar Hindoe fanaten via de lokale autoriteiten hebben gedreigd voor hun de toegang van water en andere basisvoozieningen af te snijden. In ons land geeft de hindoe gemeenschap liever aan outsiders maar in Oost-India huldigen nationalisten en extremisten het standpunt dat een Indiër zijn ofwel echt Indiaas zijn onvoorwaardelijk inhoudt dat je ook hindoe moet zijn.

'Dus elk ander geloof - inclusief het christendom - wordt beschouwd als niet-India's", meldt inspraakgroep Open Doors in een recente beoordeling. "En daarbij ervaren bekeerlingen die zich afwendden van het hindoeïsme in sommige regio's van het land extreme vervolging door deze vorm van hardline-hindoeïsme. Grote discriminatie en zelfs ook geweld," voegt Open Doors hier nog aan toe. Diverse christelijke families in Oost-India werden geconfronteerd met grote schrik en angst op zaterdag 11 mei, nadat de lokale autoriteiten hun hadden gedreigd om hen af te snijden van water en andere basisvoorzieningen en zelfs hun land in beslag te nemen als ze zich niet tot het hindoeïsme bekeerden..

Bewoners van Bahardiin het Latehar District van de Indiase deelstaat Jharkhand bedreigden zeker vijf Christelijke families. Ook de hindoe - autoriteiten hebben gedreigd om gelovige christenen, waaronder predikanten op te sluiten. Deze agressieve activiteiten van de hindoe hardliners hebben de chistelijke mensen doodsbang gemaakt. .

"Ons leven is totaal in handen van mensen die ons liever vernietigd willen zien als we niet toegeven aan hun religieuze wensen," hebben de christenen laten weten aan de belangengroep Christian Solidarity Worldwide (CSW). Wie daar ooit geweest is heeft kunnen zien dat hier hele arme mensen wonen.

CSW meldt ook : "De laatste impasse komt een maand nadat naar verluidt tientallen hindoe-families een dorpsvergadering (lees dorpsgericht) hadden gehouden waar zij het erover eens waren dat christelijke gezinnen niet langer gebruik konden maken van de waterpomp in het dorp, wat een overheidsfaciliteit is. Voorts werd meegedeeld dat de dorpsleiding hun landbouwgrond in beslag nam en dat tevens met het uitdelen van rantsoenen van overheidsvoedsel aan hun werd gestopt."

CSW volgt de situatie op de voet. "Het is zeer zorgwekkend om te zien dat deze religieuze minderheidsfamilies worden lastig gevallen vanwege hun geloof," zegt CSW's Chief Executive Mervyn Thomas. "Het is een fundamenteel mensenrecht om de keuze van jouw religie vrij te kunnen ervaren. We roepen de autoriteiten op om de nodige maatregelen te nemen om de fundamentele rechten van deze families te beschermen en ervoor te zorgen dat de daders van intolerantie en haat voor de rechter worden gebracht," zo liet hij BosNewsLife weten in een verklaring. "De autoriteiten moeten ook het land van de christenen teruggeven en de toegang tot de basis overheidsdiensten herstellen".

Maar de hindoe hardliners blijven fanatiek voor eigen rechter spelen.

CSW: "Toen er een poging werd ondernomen om een aanklacht tegen de daders in te dienen, liet de politie alle vijf christelijke families door een Hindoeïstisch bekeringsritueel heengaan, voorgezeten door een Hindoestaanse priester op het politiebureau. Tijdens het ritueel werden ze gedwongen om 'heilig water' te drinken en werd 'heilige as' op hun voorhoofd aangebracht."

Geschreven door Stefan J. Bos - BosNewsLife -

... ANGSTIG WACHTEN ZIJ AF WAT ER NU WEER TEGEN HUN WORDT UITGEHAALD....WAT ZAL ER MET HUN GEBEUREN...