• 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier bij Eduard Planting

 • Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Hindoe Hardliners in Oost-India willen Christenen vernietigen

  INDIA - Christelijke gezinnen hebben een onzeker leven in Oost-India waar Hindoe fanaten via de lokale autoriteiten hebben gedreigd voor hun de toegang van water en andere basisvoozieningen af te snijden. In ons land geeft de hindoe gemeenschap liever aan outsiders maar in Oost-India huldigen nationalisten en extremisten het standpunt dat een Indiër zijn ofwel echt Indiaas zijn onvoorwaardelijk inhoudt dat je ook hindoe moet zijn.

'Dus elk ander geloof - inclusief het christendom - wordt beschouwd als niet-India's", meldt inspraakgroep Open Doors in een recente beoordeling. "En daarbij ervaren bekeerlingen die zich afwendden van het hindoeïsme in sommige regio's van het land extreme vervolging door deze vorm van hardline-hindoeïsme. Grote discriminatie en zelfs ook geweld," voegt Open Doors hier nog aan toe. Diverse christelijke families in Oost-India werden geconfronteerd met grote schrik en angst op zaterdag 11 mei, nadat de lokale autoriteiten hun hadden gedreigd om hen af te snijden van water en andere basisvoorzieningen en zelfs hun land in beslag te nemen als ze zich niet tot het hindoeïsme bekeerden..

Bewoners van Bahardiin het Latehar District van de Indiase deelstaat Jharkhand bedreigden zeker vijf Christelijke families. Ook de hindoe - autoriteiten hebben gedreigd om gelovige christenen, waaronder predikanten op te sluiten. Deze agressieve activiteiten van de hindoe hardliners hebben de chistelijke mensen doodsbang gemaakt. .

"Ons leven is totaal in handen van mensen die ons liever vernietigd willen zien als we niet toegeven aan hun religieuze wensen," hebben de christenen laten weten aan de belangengroep Christian Solidarity Worldwide (CSW). Wie daar ooit geweest is heeft kunnen zien dat hier hele arme mensen wonen.

CSW meldt ook : "De laatste impasse komt een maand nadat naar verluidt tientallen hindoe-families een dorpsvergadering (lees dorpsgericht) hadden gehouden waar zij het erover eens waren dat christelijke gezinnen niet langer gebruik konden maken van de waterpomp in het dorp, wat een overheidsfaciliteit is. Voorts werd meegedeeld dat de dorpsleiding hun landbouwgrond in beslag nam en dat tevens met het uitdelen van rantsoenen van overheidsvoedsel aan hun werd gestopt."

CSW volgt de situatie op de voet. "Het is zeer zorgwekkend om te zien dat deze religieuze minderheidsfamilies worden lastig gevallen vanwege hun geloof," zegt CSW's Chief Executive Mervyn Thomas. "Het is een fundamenteel mensenrecht om de keuze van jouw religie vrij te kunnen ervaren. We roepen de autoriteiten op om de nodige maatregelen te nemen om de fundamentele rechten van deze families te beschermen en ervoor te zorgen dat de daders van intolerantie en haat voor de rechter worden gebracht," zo liet hij BosNewsLife weten in een verklaring. "De autoriteiten moeten ook het land van de christenen teruggeven en de toegang tot de basis overheidsdiensten herstellen".

Maar de hindoe hardliners blijven fanatiek voor eigen rechter spelen.

CSW: "Toen er een poging werd ondernomen om een aanklacht tegen de daders in te dienen, liet de politie alle vijf christelijke families door een Hindoeïstisch bekeringsritueel heengaan, voorgezeten door een Hindoestaanse priester op het politiebureau. Tijdens het ritueel werden ze gedwongen om 'heilig water' te drinken en werd 'heilige as' op hun voorhoofd aangebracht."

Geschreven door Stefan J. Bos - BosNewsLife -

... ANGSTIG WACHTEN ZIJ AF WAT ER NU WEER TEGEN HUN WORDT UITGEHAALD....WAT ZAL ER MET HUN GEBEUREN...