• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Redactie Apeldoorns wijkblad stapt op na verbod azc-publicaties

  Een ogenschijnlijk onopvallend conflict ... maar toch op tijd gesignaleerd door mensen met liefde voor de journalistiek als vak. Het gaat nu eens niet om ontslagen, verkiezingen of branden. Het lijkt zogezegd slechts een incidentje. Maar de voltallige redactie van wijkblad De Wijkkijker uit Apeldoorn is opgestapt, omdat ze van de wijkraad een verbod hebben gekregen om over het azc te schrijven.

Deze vorm van censuur is de redactie compleet in het verkeerde keelgat geschoten, meldt De Stentor. “De Wijkkijker komt al 27 jaar uit zonder sturing op de inhoud vanuit de wijkraad. Wij vinden dat dit zo moet blijven”, vertelt Gert-Jan Tamboer namens de redactie.

De Wijkkijker is een gratis wijkblad, dat drie keer per jaar verschijnt. Het conflict ontstond nadat de redactie kritische artikelen schreef over het azc, dat eind dit jaar aan de rand van de wijk komt te staan. De wijkraad Osseveld-Woudhuis, die het blad financiert en de tien vrijwilligers van de redactie heeft aangesteld, kon zich niet vinden in die artikelen.

De redacteuren zijn vervolgens opgestapt omdat ze vinden dat de wijkraad zich niet moet bemoeien met de inhoud van de buurtkrant.

Volgens de wijkraad is de Wijkkijker in de loop der jaren helemaal los komen te staan van de wijkraad. “Terwijl het ons blad is. We vinden daarom dat de inhoud ook verbinding moet hebben met de wijkraad.”

Het lijkt er allemaal toch meer er op dat de 'financier' die dat geld ergens ook van een bron ontvangt de redactie alleen maar zogenaamd vrij laat maar in werkelijkheid bepaalt wat daar in het wijkblad geschreven mag worden. Dan zou je beter eerlijk het woord advertorial boven de artikelen kunnen laten zetten.

Ofwel: je mag je mening opschrijven maar alleen als je wel die van ons vertolkt.

Een ogenschijnlijk onopvallend conflict ... maar toch op tijd gesignaleerd door mensen met liefde voor de journalistiek. Commercieel nieuws is ook nieuws natuurlijk. Niets op tegen Maar dat ligt meer in de sfeer van copywriting voor een reclamebueau en niet van mensen die vakmatig proberen journalistiek te bedrijven.

Ook naar de redactie van een wijkkrant dient men serieus te luisteren omdat die temidden van veel misleidende entertainende babbeljournalistiek een sterke en onmisbare sociale functie heeft.

De Stem van de Wijk is in elk gebied van ons land een hartverwarmend eigen geluid. Met een onvervalste identiteit. Geen nep. Of je het nu leuk vindt of niet. Of je de verkiezingen er door wint of verliest... Het maakt niet uit.

Maar ook al hebben anderen nog zo'n druk en gewichtig leven... Laten we blij zijn dat er nog unieke mensen zijn die de fighting spirit hebben en voldoende idealisme om ook het kleinere nieuws in de wijk vrijwillig en betrouwbaar te presenteren.

... NIEUWS BLIJFT NIEUWS ... OF HET NU OVER DE BLOEIENDE BOOM IN JE TUIN GAAT OF OVER HET OMKAPPEN VAN AL DIE EEUWENOUDE REUZEN LANGS DE VERKEERSWEG... LATEN WE ER OVER BLIJVEN COMMUNICEREN!