• Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 'Photographic Paintings'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

De Prada Group stopt - eindelijk - met bont

  MILAAN - Eindelijk heeft de Prada Group aangekondigd geen bont meer te gebruiken voor haar ontwerpen en andere producten. Het nieuwe beleid gaat in vanaf de SS2020 damescollecties. De huidige collectie wordt nog wel verkocht tot de voorraad op is. Dit maakt Prada Group bekend samen met de Fur Free Alliance (FFA), een coalitie van meer dan 50 dierenbeschermingsorganisaties uit meer dan 40 landen, waarvan Bont voor Dieren de Nederlandse vertegenwoordiger is.

Hier ging een positieve dialoog aan vooraf tussen de Prada Group en de FFA-leden, LAV en The Humane Society of the United States. Kennelijk heerst bij Prada nu een nieuwe mentaliteit beter passend bij een mondiaal reeds lang ingezet humaner bedrijfsbeleid.

Dit verklaart Miuccia Prada tenminste daarover: "De Prada Group zet zich in voor innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ons bontvrije beleid – dat wij zijn gaan voeren na een positieve dialoog met de Fur Free Alliance, in het bijzonder met LAV en de Humane Society of the United States - is een verlengstuk van die betrokkenheid."
Klinkt goed. En ook terzake voor een groot merk dat op het gebied van merkenstrategie zich toch niet meer kan veroorloven zo lang internationaal achter te lopen! Miuccia Prada begrijpt dat. Ze zegt ook: "Door te focussen op innovatieve materialen, kan het bedrijf de creatieve grenzen van het ontwerpen verleggen en tegelijkertijd aan de vraag naar ethisch verantwoorde producten voldoen."

En Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance, sluit zich daarbij aan. "De Prada Group sluit zich met haar verschillende merken aan bij de groeiende lijst van bontvrije merken die inspelen op de veranderende houding van de consument ten opzichte van dieren."

Brigit Oele, programmamanager bij Fur Free Alliance: "De Prada Group besloot al snel om te stoppen met bont toen ze, iets meer dan een jaar geleden, het gesprek met ons aangingen. Het Fur Free Retailer Programma omvat 1.000 kledingwinkels, -merken en modehuizen. Hieruit blijkt dat deze wereldwijde beweging snel aan kracht wint. Het is zeer onwaarschijnlijk dat bont ooit zal terugkeren als een aanvaardbare trend. Dit is een geweldige dag voor dieren!"

Natalie Wanga, directeur Bont voor Dieren en vice-voorzitter Fur Free Alliance, is ook dolblij met de aankondiging van de Prada Group. "Hiermee is bewezen dat samenwerking en open dialoog tussen ngo’s en het bedrijfsleven tot constructieve en innovatieve resultaten leidt. Als een van grootste en toonaangevende modehuizen geeft de Prada Group een krachtig signaal naar de rest van mode-industrie: bont is altijd dieronvriendelijk, schadelijk voor het milieu en brengt zelfs gezondheidsrisico’s mee voor de drager. Dit pas binnen het concept van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor de huidige en komende generaties.”

Nog even dit voor wie het nog niet wist: Bont voor Dieren zet zich in voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. De bontindustrie is ethisch onverantwoord en kenmerkt zich door dierenleed. "Wij streven ernaar dat consumenten geen bont kopen of dragen, politici wettelijke maatregelen nemen tegen de bontindustrie, modeontwerpers geen bont in hun collectie gebruiken en winkels stoppen met de verkoop van bontproducten."

Sinds 1977 zet LAV zich in voor dierenwelzijn en milieubescherming in Italië. LAV vertegenwoordigd 50.000 donateurs, en kan rekenen op de steun van 60 lokale teams en honderdduizenden volgers.