• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Privacyzaak Facebook toch verrassend

  Het Europese Hof van Justitie zal zich in juli buigen over een belangrijke privacyzaak over de rechtmatigheid van de overdracht van persoonlijke gegevens van EU-burgers aan de Verenigde Staten en andersom.

Facebook verzocht in april vorig jaar om de zaak uit handen van het Europees Hof te houden, omdat het bedrijf meer duidelijkheid wilde over de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening  Gegevensbescherming (AVG). Het Ierse hooggerechtshof veegde vrijdag dat verzoek van tafel, meldt Reuters. De zaak werd in Ierland aangekaart door de Oostenrijkse activist Max Schrems.

Hij klaagde in 2013 Facebook aan om te voorkomen dat het sociaal mediaplatform gegevens van Europese gebruikers doorsluist naar de Verenigde Staten. Schrems spande de zaak aan bij de Ierse rechter omdat Facebooks Europese hoofdkantoor in Ierland is gevestigd. Het is allemaal vreselijk onduidelijk voor buitenstaanders wie wat precies wel of niet mag weten. Het zal ongetwijfeld voor bepaalde partijen zeer belangrijk zijn maar het is te hopen dat de wereld niet plotsklaps een nieuwe Assangegeschiedenis op haar dak krijgt.

Geheime diensten doen geheime zaken want dat is uiteraard waarvoor zij in het leven zijn geroepen. Wat zou hun taak anders moeten zijn? En is Facfebook toch niet zo gezellig als het lijkt of werken daar oneerlijke nerds die stilletjes er wat bij verdienen? Geven zij de namen van vreemdgangers door of doen zij iets anders waarover een lekkere thriller of boeiende netflix zou kunnen worden gemaakt?    

Facebook ligt tenminste al tijden onder vuur. Heel misschien is het niet alleen door kwaadsprekerij of framing. Vorig jaar bleek dat het platform zonder toestemming persoonlijke gegevens van miljoenen profielen deelde met derden. Stel je voor dat je een heel boeiend geheim tweede leven hebt en Facebook geeft dat door aan derden... Waar blijf je dan? Dan heb je die activist nodig om een waarschuwende klok te laten luiden toch?

Het Ierse Hooggerechtshof wil nu tenminste al dat het Europees Hof zich gaat buigen over de vraag of de manier waarop Facebook data overdraagt wel binnen die Europese wet valt, die strenger is dan in de Verenigde Staten. Komt hierover dan toch wel alles boven tafel? You never know...

Het Hof moet toetsen of ‘Privacy Shield’, de huidige overeenkomst tussen de VS en Europa over de uitwisseling van persoonsgegevens, afdoende is om Europese burgers te beschermen. Een soortgelijke overeenkomst, Safe Harbour, werd in 2015 naar de prullenmand verwezen. Ook die beslissing kwam voort uit de zaak van Schrems.

Schrems heeft na het ingaan van de nieuwe Europese privacywet AVG vorig jaar ook nieuwe klachten tegen facebook en andere Amerikaanse bedrijven ingediend bij diverse Europese privacywaakhonden omdat ze de de wet zouden overtreden.

YOU NEVER KNOW...