• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Minder drama in je leven - meer rust in je hoofd

  Vandaag verschijnt het nieuwe boek van Jelle Hermus van soChicken.nl: Leven met wind mee. Nog voor verschijning zijn de tweede en derde druk al in gang gezet. Dit vanwege het grote succes in de voorverkoop. Leven met wind mee komt volgende week hoog binnen in de CPNB Top 60.

Gedachten zijn de oorzaak van bijna al onze problemen. Als we leren onze gedachten minder serieus te nemen, kunnen we al deze problemen in één klap een stuk minder ellendig maken. Het is een boek met een speciale boodschap die op bepaalde momenten een steuntje kan geven. Niemand leeft alleen als onaanraakbare ééncellige en iedereen kan dat soms even nodig hebben.

In Leven met wind mee (wat een leuke cover trouwens) laat Jelle Hermus op een verfrissende jongensachtige manier zien hoe je kunt leven met minder drama en meer rust in je hoofd. Ontdek hoe je stopt met piekeren, meer mindfulness ontwikkelt en leert leven met wind mee. Een gids vol met de praktische tips en rake metaforen waar Jelle Hermus om geroemd wordt.

Hij zegt onder meer in een bepaalde passage in zijn nieuwe boek: ... Ik wil je laten kennismaken met een nieuwe levenshouding waarin je leert genieten van alles wat er op jouw pad komt...." Als je zoiets leest begin je in het algemeen als kritische persoonlijkheid al innerlijk te huiveren omdat je denkt aan allerlei vermomde eisen die daarop volgen. Je moet dit en dat ... Hou op alsjeblieft ook dát nog?

We kennen dat rijtje van je eigen groente gaan verbouwen en je vreest ten diepste voor zwarte nagels, dagelijks hardlopen of andere gezonde sportbeoefening vol toeters en bellen, nauwkeurig alle etiketten lezen voordat je je inkopen in de biologische winkel verricht en eindelijk de chaos in je huis eens echt opruimen... Maar nee... Niets van dat slopend-ambitieuze gedoe. Geen vrijwillig tot goed gemeende energievretende gesprekken moeten voeren... omdat iemand anders het zo nodig heeft ) Jelle Hermus laat al die opgeklopte schuldvragende eisen vallen maar gaat uit van wie jij zelf bent en wilt zijn. Niet wie anderen in jou willen zien. Hij stuurt samen met je je stress lekker weg.

Hij zegt: ... "Ik wil je laten kennismaken met een nieuwe levenshouding waarin je leert genieten van alles wat er op jouw pad komt. Waarin je jezelf én het drama in je leven minder serieus neemt. Waardoor er meer te la-chen valt en minder te zeuren. Meer te genieten en minder te klagen. Want nee – het leven loopt vaak niet zoals je wilt.
Dat is op zichzelf best grappig. En dat wat je wilt is ook maar gewoon een gedachte, een ver-haal dat zichzelf heeft opgebouwd in je hoofd. Wanneer je dat duidelijk ziet, kun je zien hoe je je eigen leven ingewikkeld maakte, je eigen dra-ma regisseerde. Dan weet je dus ook meteen hoe je ermee kunt stop-pen.Naarmate je daar beter in wordt (en ik ga je daarmee helpen), word je een beetje zoals ik. Een liefhebber van dramaloosheid. "

YES. Dat moeten we hebben. Over zoiets kan je op jouw moment rustig nadenken.

Jelle Hermus (Delft) is oprichter van het succesvolle platform soChicken.nl, waar jaarlijks 8 miljoen mensen broeden op een leuker leven. Het is zijn missie om onze samenleving liefdevoller te maken.

Boek: Leven met wind mee - Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd

Auteur: Jelle Hermus
Uitgeverij: KOSMOS