• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Extra voorstellingen Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors

  AMSTERDAM - Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors komt op 24, 25, 26 en 29 juni terug naar Theater Bellevue in Amsterdam. De voorstelling was een groot succes met enkel uitverkochte zalen en lovende persrecensies. Lineke Rijxman, Adelheid Roosen, Titus Muizelaar en George Groot, vier spelers met verweven levens en liefdes, onderzoeken in dit speelse ritueel de staat van de liefde.

Het Parool zegt zelfs over de voorstelling: "Een mooi, intiem portret over de wonden die liefde achterlaat, over verantwoordelijkheid, nalatigheid en opvoeding." En De Groene Amsterdammer spreekt over: "Een sprankelende dynamiek, maar ook ruimte om op adem te komen, opnieuw positie te kiezen, elkaar van een afstandje te bezien. En om, wat paradoxaal lijkt in dit toenaderingsgevecht, elkaar ook te kunnen láten." Waar gaat het verhaal van de voorstelling over?

Nogal ingewikkeld maar het gaat bij Over Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors over noodzakelijke emoties: Hij, de Dikke, verliefde zich ooit in haar, de Kleinste van de twee vrouwen. Daarna verliefde de Grootste van de twee vrouwen zich in de Dikke. En zo ontmoetten de Kleinste en de Grootste vrouw elkaar.

En zij, de Grootste van de twee vrouwen, ontmoette ooit ook de Oudste van de twee mannen, en houdt vanaf dat moment immer van hem. Op een dag ontdekten zij gevieren de schoonheid van de vraag. Of is het pijnlijk deze te stellen? Of te beantwoorden?

Dus daar zitten ze. Te luisteren. Stil aanwezig bij elkaar. En daar beginnen de voorstellingen. Speeldata: ma 24, di 25, wo 26 & za 29 juni 2019, 20:30 - Theater Bellevue, Amsterdam

Credits: van en met Lineke Rijxman, Adelheid Roosen, Titus Muizelaar en George Groot- regie Luk Perceval- Een co-productie van mugmetdegoudentand en Adelheid+Zina
Wie is Lineke Rijxman?

Lineke Rijxman studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam en was 13 jaar lang verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. In 2009 werd Lineke vast lid van het artistieke team van mugmetdegoudentand, als actrice en regisseur. Na het ontvangen van de Colombina voor haar rol in Quality Time (2006), won ze in 2009, voor de rol van Hannah Arendt, de Theo d'Or. Verder was Lineke te zien in talloze films en televisieseries.

Theatermaakster Adelheid Roosen schuwt in haar theater- en filmproducties geen enkel onderwerp: eerwraak, huiselijk geweld, (homo)seksualiteit in de Islamitische wereld, de Alzheimer van haar moeder, alles mag en móet in de openbaarheid. Als artistiek leider van Adelheid+Zina zoekt zij voortdurend naar het kantelen van het perspectief dat wij hebben op de Ander, de ogenschijnlijke vreemde. In 2017 won ze de LPTW Gilder/Coigney International Theatre Award voor haar ‘artistieke excellentie’ en ‘inspiratie voor verschillende samenlevingen.’.

Titus Muizelaar belandt via de toneelschool in Maastricht, langs het Zuidelijk Toneel Globe, het Rotterdamse O.T., het progressieve Discordia, het landelijke Toneelgroep Amsterdam, het Antwerpse Toneelhuis en nog vele andere tussenstations bij Adelheid+Zina. Hier werkt hij als lid van het artistiek team aan de vele projecten die ontspruiten. Hij speelde in Thuislozen (2018) met Adelheid Roosen en George Groot.

Van 1966 tot 1981 vormde George Groot samen met Anke Groot, Fred Florusse, Jacques Klöters en Pieter van Empelen de cabaretformatie Don Quishocking. Van begin jaren ’80 maakt hij talloze theatervoorstellingen. Ook geeft hij les aan de HKU en de Academie voor Theater. George Groot en Adelheid Roosen maken al vanaf 1990 samen voorstellingen, waaronder hun theatrale openbare gesprek Hetty&George (2012).

Achter alles wat Mugmetdegoudentand en Adelheid+Zina willen neerzetten schuilt een diepgaande filosofie waarin ruimte is voor verschillende meningen en een zo groot mogelijke vrijheid om met elkaar een toekomst te scheppen. Daarbij kunnen meningen en vooroordelen tegen het licht worden gehouden, schaamteloze vragen worden gesteld en bestaat het podium uit de straat en de wereld als een oneindig groot speelveld.

Voorstelling Over Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors

Speeldata: ma 24, di 25, wo 26 & za 29 juni 2019, 20.30 

Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam