• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Vrouw van dominee in China voorlopig uit gevangenis ontslagen

  BEIJING, CHINA (BosNewsLife) - De vrouw van een prominente Chinese dominee is na een half jaar gevangenisstraf vrijgelaten nadat ze samen met haar man en zo'n 100 andere kerkleden in het zuidwesten van China werd vastgehouden. Dat meldt BosNewsLife's reporter Stefan J. Bos. Wat voor vreselijks hadden deze Christenen dan wel uitgespookt? Misschien is het nodig ons hiervoor te verplaatsen naar dit enorme land wat bestaat uit heel veel verschillende samengevoegde kleinere landstreken.

China is het land waarin hiërarchisch bestuurde dorpen, steden , landen en landstreken onder een eenheidsbestuur vallen met president Xi Jinping aan de top. Vorig jaar heeft China ingestemd met de opheffing van de twee-termijnen-beperking van het presidentschap, waardoor Xi Jinping in feite levenslang aan de macht kan blijven. De sfeer in het reusachtig grote land wordt bepaald door hard werken, daadkracht en discipline binnen strenge opvattingen  die daar algemeen worden  erkend als een goede moraal. Dat begint al tijdens de strenge opvoeding van kinderen die op school voor hun ouders onverbiddellijk zo hoog mogelijk moeten kunnen komen door maximaal te presteren.

De president wordt door veel burgers ook boven iedereen en alles verheven geacht. Voor Christenen geldt dat ieder ander mens je naaste is. Iedereen is gelijk en "Heb uw naaste lief" ook al heb je het daar soms heel moeilijk mee. Ook een president waarvan trouwens helemaal niet bekend is of hij er prijs op stelt op die manier boven alles en iedereen verheven te worden.

Vermoedelijk is het eerder iemand met moderne inzichten die verstandig moet proberen te dealen met een land vol ankerpunten en waarden die sterk contrasteren. Hij zal dus zeker de invloeden van het verleden en de verwachtingen van de toekomst in evenwicht met elkaar moeten brengen en persoonsverheerlijking is eerder een symptoom van leegte.

Maar dominee Wang Yi, de voorganger van de Early Rain Covenant Church in Zuidwest China kan zich totaal niet vinden in de alles overtreffende adoratie voor de machtige president. Zonder aarzelen schreef hij een 7.300 (!) woorden tellend manifest met de titel "Meditaties over de Religieuze Oorlog", dat deze dominee Wang plaatste op sociale media. In plaats van het door hem verwachte begrip bestormde daarop een politiemacht zijn huis en plunderde het leeg op 9 december vorig jaar.

In zijn geschrift veroordeelt hij de Chinese Communistische Partij en dringt hij er bij christenen op aan 'om daden van burgerlijke ongehoorzaamheid te verrichten'. Nouja... Dominee Wang bekritiseerde zelfs de regering die haar burgers dwingt zich bezig te houden met "Caesar aanbidding" door president Xi Jinping als een god te behandelen. Daar kan je inkomen. Tot zover kan iemand een andere mening hebben.
Minder verstandig is zijn veroordeling van de Chinese Communistische Partij waarbij hij er bij christenen op aandringt om daden van burgerlijke ongehoorzaamheid te verrichten. In zo'n land betekent dat simpelweg dat je onverantwoordelijk handelt. Toen begon er dan ook een grote ellende voor heel veel mensen.

Na een arrestatie van de voorganger zijn de Chinese autoriteiten ( volgens info door de commissie van de rechten van de kerk) doorgegaan met bruut optreden tegen overige kerkleden. In februari dit jaar hebben de veiligheidstroepen naar verluidt 44 personen die verbonden zijn met de kerk, waaronder tien kinderen en zelfs een twee maanden oude baby, in hechtenis genomen. "Op dezelfde dag werd ook de bejaarde moeder van dominee Wang Yi, Chen Yaxue, door een politieagent in elkaar geslagen", volgens Barnabas Fund, een christelijke belangengroep die eveneens de situatie onderzocht.

Jiang Rong, 46, de vrouw van Wang Yi, de voorganger van de Early Rain Covenant Church, werd echter vorige week plotseling vrijgelaten. Dat werd bekend gemaakt via Facebook. Ook Jiangs zus, Li Xiaofeng, werd vrijgelaten in afwachting van een proces. Hun kerkgebouw in Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan werd door de regering gesloten.

Chinese mede-christenen blijven zeer bezorgd over de situatie van dominee Wang, en minstens vier andere gedetineerde kerkleden. Naar verluid bevestigden de autoriteiten dat de voorganger en de andere gedetineerden worden vastgehouden op beschuldiging van "het aanzetten tot ondermijning van de staatsmacht", wat kan leiden tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Als je dit leest of hoort besef je pas hoe diep-ongelukkig botheid en over-gecontroleerd houterig gedrag mensen met verschillende opvattingen kan maken.

Iedereen heeft vanuit de eigen zienswijze volledig gelijk en er is totaal geen ruimte daarnaast. Het beledigde gedrag van de Chinese autoriteiten van de naar religieuze aandacht snakkende principiële dominee is van beiden overtrokken en zelfs pijnlijk  De arme vrouw van dominee Jiang kan door ambtenaren van de communistische partij worden beschuldigd vanwege haar rol in de kerk. Zij leidde namelijk vrouwengroepen en ontving bijbelstudiegroepen in haar huis. Haar gevangen echtgenoot zegt dat hij onvoorwaardelijk trouw blijft aan zijn geloof en maakt daar een behoorlijk drama van. Het lijkt wel alsof hij zichzelf ook als een heilige martelaar beschouwt.

Volgens bepaalde figuren uit de communistische partij zouden toegewijde christenen het totalitaire bewind van Xi Jinping in China 'in de weg' staan. Maar overal en in iedere situatie en land heb je wel anti-types of al dan niet verfrissende tegenspraak. Polderen en humor wijzen een betere de weg naar het vermijden van spanning en oorlog dan bot geweld. Dit ligt zeker meer in de lijn van het Christelijke geloof. En de Chinezen zouden Confucius meer moeten nalezen. Wij hebben daar zelfs nu in het Westen na al die jaren nog veel aan te danken.

Overigens zouden er in China minstens 130 miljoen christenen wonen op een totale bevolking heeft van ongeveer 1,4 miljard mensen. Hoe 'gevaarlijk' zou hun gebrek aan ophemelen nu helemaal kunnen zijn? .