• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Paus Franciscus positief over ontmoeting Trump - Kim Jong-un

  VATICAN CITY/PYONGYANG/SEOUL (BosNewsLife) - Paus Franciscus heeft de hoop uitgesproken dat ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse heerser Kim Jong-un een historische onfrontatie zal zijn die uiteindelijk zal leiden leiden tot vrede tussen het Koreaanse schiereiland en elders in de wereld. Het is typerend voor wereldleiders dat zij altijd overhandelen over strategieën in grote lijnen en als er overeenstemming is de invulling van een eventueel accoord verder aan hun daartoe gerechtigde ambtenaren overlaten.

Voor de vele vervolgde Christelijke gelovigen in Noord-Korea zou het levensreddend kunnen zijn geweest als de twee wereldleiders hadden gesproken over misbruik en marteling en zelfs moorden op Christenen waarvan er velen in Noord-Koreaanse gevangenissen zuchten. Maar aangezien de Koreaanse heerser de gedachte huldigt dat alleen nucleaire bewapening tegenover de rest van de wereld de burgers van zijn land kan laten overleven is er nu al gedurende jaren een situatie onstaan waarin de rest van de wereld door een groot en verschrikkelijk conflict vanuit Noord-Korea wordt gegijzeld

Paus Franciscus noemde echter de tweede ontmoeting tussen Trump en Kim 'een krachtige manier om bij te kunnen dragen aan een cultuur van verzoening'. Dat zei hij nadat Trump op 30 juni naar Noord- Korea is gereisd om daar live voor het hele land zichtbaar op televisie een gesprek met een glimlachende Kim te voeren wat over de hele wereld werd uitgezonden. Trump is de eerste zittende president van de Verenigde Staten die zich deze moeite gaf.

"Goed om u weer te zien. Ik had nooit verwacht u hier te ontmoeten", zei Kim via een tolk tegen Tromp. "Een groots moment," reageerde Trump. "Dit is een enorme vooruitgang." Daarna hadden zij een gesprek in het "Freedom House," aan de Zuid-Koreaanse kant van de grens. Dat gebeurde temidden van allerlei nerveuze en gespannen mensen van de westerse media en het wemelde verder van Noord-Koreaanse veiligheidsagenten. De perssecretaresse van het Witte Huis Stephanie Grisham kreeg zelfs een forse aanvaring met Noordelijke veiligheidsbeambten toen zij vóór Trump even alleen een zaal wilde verkennen en binnenstappen. Ze kreeg er flink van langs en raakte hierdoor zelfs gewond! Zo gaat dat soms.

Overigens woonde ook de Zuid-Koreaanse president, Moon Jae-in kortstondig een deel van de gesprekken tussen Trump en Kim bjj. Volgens het artikel in BosNewsLife wees Trump er op dat Kim en hij geen snel resultaat van de onderhandelingen verwachten.

Vanuit de Westerse wereld ziet onze redactie toch ook dat hier een bijzonder onderhandelingsproces plaats vindt. Om er meer van te begrijpen moeten wij proberen even naar achtergronden te kijken. Zo blijkt Kim te hebben verklaard dat via dit gesprek 'voor de eerste maal internationaal aandacht is besteed aan het grote onrecht dat zijn land is aangedaan'. Daarmee verwijst hij terug naar Amerika's strijd tegen het communisme toen de VS in 1950 Noord-Korea zijn binnengevallen.

Dat is inderdaad een vreselijke oorlog geweest waar beide landen erg onder geleden hebben. Dat was gedurend een periode van toenemend communisme in de hele wereld. Rusland en China etc. Er werd ook wel over de Koude Oorlog gesproken. Zuid-Korea is daarentegen pro-Westers.

Trump weet echter heel goed dat Noord-Korea een ontzettend arm land is. Hij is geen traditioneel politicus en heeft bij Kim een opening weten te bewerkstelligen doordat hij hem aanbood waar Kim echt behoefte aan heeft. Niet aan diplomatieke conversaties maar aan handelsinkomsten voor het land. De mensen zijn in zijn land zo ongelooflijk arm dat ze nagenoeg niets te eten hebben. Trump zei: "Ik kan zorgen voor handelscontracten met voorkeursbehandelingen. Ik maak je rijk en je burgers tevreden." Dat is iets waar Kim veel aan zou hebben en waar hij verder mee kan. Maar het is en blijft een onderhandelingsproces en het kan lukken of niet natuurlijk.

Dit is de tweede ontmoeting tussen de wereldleiders. De eerste ontmoeting Trump met Kim vond plaats in Singapore en journalisten buitelden over elkaar heen om te vragen wat Trump " wel van nucleaire bewapening wist'. Hij antwoorde dat hij een oom heeft gehad die nucleaire wetenschapper was waar hij vaak lange gesprekken mee voerde. Nu vragen Christenen die in Noord-Korea natuurlijk ook om opheffing van het grote onrecht wat hun wordt aangedaan. Maar in plaats daarvan concentreerde Trump zich op de hervatting van de besprekingen over het kernwapenprogramma van Noord-Korea daarbij uiteraard uitgaand van zijn aanbod om Noord-Korea te helpen.

Hopelijk krijgt Paus Franciscus echter wel gelijk en komt er een verzoening tot stand. Het valt op dat de Amerikaanse president niet heeft afgewacht maar zelf op Noord-Korea is afgestapt en regelrecht met hem in discussie is gegaan over mogelijke "denuclearisatie" van het Koreaanse schiereiland. Zonder diplomatieke omhaal.

Zoals Leon De Winter het eens in zijn columns uitdrukte: "Trump is een echte straatvechter."