• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

foam presenteert Next Level

  Als onderdeel van de Next Level serie presenteert Foam vanaf volgende week het werk van de multidisciplinaire kunstenaar Dominic Hawgood (1980, VK). Zijn werk is opvallend en zal veel mensen aanspreken. 

In Casting Out The Self visualiseert Hawgood het effect van zijn ervaring met een hallucinerend middel, waarin hij in een digitale dimensie stapte. Met haarscherpe beelden in felroze, felblauw of juist pikzwart, gebruikt hij de tentoonstellingsruimte om beelden hyperrealistisch te presenteren.

Daarbij gaat het volgens de kunstenaar om het beïnvloeden van onze visuele ervaring: foto's lijken te bewegen, platte beelden krijgen diepte en driedimensionale beelden doen plat voorkomen. Hoewel we in de digitale wereld onszelf en het fysieke contact met anderen verliezen, neemt de toenemende populariteit van psychedelica in de westerse samenleving toe. Dat klopt helaas maar al te goed. .

Volgens sommigen zoals deze kunstenaar wijst dat op een drang naar spirituele belevenissen. Het kan op die manier bekeken worden alhoewel wij dit heel anders zien. Volgens ons wijst dit gebruik op een gemis aan houvast en toenemende leegheid waarbij ook vermoeidheid een grote rol kan spelen. Het gebruik van psychedelica kan dan wel heel populair zijn, het is ook lang niet voor iedereen ongevaarlijk. In onze ogen is het dan ook een hele verantwoordelijkheid die men op zich neemt door er vooral tegenover jongeren zo lichtvaardig over te spreken. Volgens ons toont het eerder een zorgelijk verlies aan vertrouwen in innerlijke waarden. Iedereen heeft af en toe wel eens dieptepunten en kan dan gemakkelijk in deze gebruikersgewoontes vervallen en blijven hangen.

Het is een keuze die men maakt en wie opgroeit in een wereld die heel lichtvaardig met psychedelica omspringt. En dan kun je gaan denken dat het kracht en troost kan bieden en dat er geen gevaar aan kleeft omdat er ook mensen zijn die nuchter met het gebruik ervan kunnen omgaan. Maar het is ook leuk om op dun ijs te schaatsen en sommige mensen kunnen op grote hoogte koorddansen of krokodillen fokken. Er zijn nu eenmaal mensen die geen uitdaging uit de weg willen gaan maar wij gaan liever op de gezonde toer. 

We ontkennen niet dat het gebruik mooie kunstprodukten kan opleveren of andere kwaliteiten positief kan ondersteunen en de kunstenaar Hawgood houdt het er op dat hij  inspeelt op de rituelen rondom spiritualiteit vanwege of door digitale praktijken. Dat doet hij door in zijn tentoonstelling een ceremoniële sfeer te creëren waarin deze praktijk verafgood wordt.

Van dat verafgoden houden wij ook al helemaal niet maar iedereen heeft recht op een eigen visie en eigen emotionele ervaringen. Iedereen heeft het recht om anders te zijn en voor zichzelf te kiezen. Dat is een groot voorrecht want het geeft ook mensen het zicht op de kans op verandering. Hoe dan ook: de kunstenaar is zelf aanwezig tijdens de opening op donderdag 11 juli. Gelijktijdig opent Foam 3h: Kévin Bray - Morpher IIl vanaf 17.30 uur