• Tom Coronel Top 6 op Nürburgring Nordschleife

 • 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier bij Eduard Planting

 • Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Nieuwjaars boodschap van de uitgever.

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Derde editie International Army Show verhuist

  Na twee edities in Enschede verhuist de International Army Show van Vliegveld Twente naar een nieuwe locatie in Oost-Brabant: Event Center de Bergen in Wanroij. Daar zal In het weekend van 31 augustus en 1 september het evenement worden uitgebreid met onder meer een groot offroad parcours en een grote Tank Arena.

De Internationale Army Show wordt in samenwerking met Flex Event georganiseerd, drijvende kracht achter het IKW en de exploitatie van gemotoriseerde evenementen. Daarnaast vinden er regionale activiteiten plaats: Wanroij bevindt zich tussen Vliegveld Volkel en Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. Er vinden ook weekend-events plaats zoals het Internationale Kever Weekeinde (IKW Wanroij) en Mandala. Mede bevorderd door de aanwezige campingfaciliteiten, een sfeervolle grote waterplas, kinderactiviteiten etc.Uiteraard blijft de basis van het evenement onveranderd. Een groot familie evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen, van jeeps tot tanks. Maar ook voor liefhebbers van alles wat met het leger te maken heeft – oud en nieuw!

Er is re-enactment aanwezig die historische geallieerde en Duits soldaten uitbeelden en historische veldslagen uit WOII laten zien. En is er aandacht voor vintage producten, een grote militariabeurs en muziek en entertainment. Ook is er veel aandacht voor de Veteraan in het algemeen. Er is een speciaal Veteranen Ontmoetingspunt op de show en Veteranen krijgen speciale kortingen op de entree. De eerste en tweede editie trok in 2017 en 2018 maar liefst 15.000 bezoekers.

Iedereen die affiniteit met het leger en legerhistorie heeft zal zich hier de gehele dag kunnen vermaken. Eigenaren of liefhebbers van legervoertuigen kunnen deelnemen aan het Concours de Defilé. Ook is er de mogelijkheid om mee te rijden in een legervoertuig. Verder is er aandacht voor re-enactment shows, trunk sales, een militaria beurs en zullen er stands zijn met vintage artikelen.

De International Army Show is een meerdaags evenement en er is er de mogelijkheid om te overnachten tijdens dit evenement voor honderden voertuigen en hun eigenaren. (Speciaal voor hen is de camping al vanaf vrijdag geopend).
Overnachtingstenten zullen tussen de tanks en jeeps staan en er is ook de mogelijkheid om een vintage dorp in te richten. ’s Avonds zullen er speciale activiteiten zijn voor degene die zullen overnachten. (Hier is de sfeer van vroeger terug te vinden met de voorzieningen van nu. Toiletten en douches zijn aanwezig zijn op het terrein).

Voor meer luxe is Camping De Bergen een mogelijkheid. In de nieuwe grote speciale Tank Area zullen enkele bijzondere rupsvoertuigen of tanks - het summum van de aanwezige legervoertuigen te bewonderen zijn, zowel static als rijdend.

Op een speciaal gedeelte van het terrein zullen deelnemers van historische tweede wereldoorlog re-enactment groepen op uiterst realistische, spectaculaire wijze een stuk geschiedenis tonen aan het publiek zoals de geallieerde legers in maart/april 1945 de Duitse legers uit Oost Brabant probeerde te drijven. 402 Automotive organiseert in 2019 meer dan 20 events voor autoliefhebbers. Of het nu gaat om supercars, autotuning, oldtimers, youngtimers, army voertuigen, hotrods, dragracers of racebolides.

Het evenement zal zaterdag om 09:00 uur starten en eindigt zondag om 18:00 uur.

Locatie:
Event Center de Bergen
Zoeterdaal 10
5446 PC Wanroij