• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Zeeuws-Vlaamse kranten nu naar krantenbank

  Diverse Zeeuws-Vlaamse kranten uit de vorige twee eeuwen zijn ondergebracht in de Krantenbank Zeeland. Het gaat onder meer om de Axelsche Courant (1885-1970), de Ter Neuzensche Courant (1860-1944), het Terneuzensch Volksblad (1911-1917), Luctor et Emergo (1912-1917) en de Vrije Zeeuw (1945-1957).

Het gemeentearchief in Terneuzen had een hele reeks kranten die de Krantenbank Zeeland niet had. Daar moesten beslissingen over worden genomen.

De meeste kranten hebben een duidelijk katholiek of protestants-christelijk signatuur en bestaan niet meer, maar er zitten ook een paar kranten tussen die verre voorlopers zijn van kranten die tegenwoordig nog steeds bestaan. En dat wil zeggen dat er ondanks de digitalisering nog overal veel mensen zijn die gezellig een krant willen kunnen lezen.

Niet alleen uit traditioneel oogpunt maar ook omdat zij het interessant vinden hoe redacties bepaalde kwesties belichten. Je moet wel helemaal geestelijk dichtgeklapt zijn als je afgezien van de grote nieuwsrubrieken en programma's en enkele goeie aangekochte docu's op tv denkt dat je iets wijzer wordt van de werkelijk oenige en warrige floddernieuwtjes over toch voor ons heel belangrijke zaken.

Het is helaas waar dat de tv. kijker 'wegzapt' en dat we 'leven in een zapcultuur'wat mensen die zich graag allround informeren vaak te horen krijgen. Maar ook die leuke constant naar entertainment verlangende jongeren zijn heus op zoek naar meer inhoud. Er is een grens aan al dat jolige gedoe met spelletjes want kennis van zaken geeft inhoud. En het uiterlijk moet kunnen samengaan met het innerlijk al zijn er ladingen grappige dingen die best onze aandacht mogen proberen te vragen. Toch wil niemand een stoffig poppetje zonder binnenkant worden of zijn. En om de inhoud niet te laten achterlopen willen mensen best graag regelmatig rustig lezen en geinformeerd worden over wat zijzelf en hoe anderen iets ervaren.

Het is eveneens nog altijd zo dat berichtgeving over het leven in je eigen stad of land je directer raakt dan wat er in Honkong plaats vindt. Je wil het allemaal best horen maar graag op een manier en met de nodige denkruimte waardoor je kan besluiten hoe je daar over zou kunnen denken of dat je het misschien liever niet weet en overslaat. Het mag best wat meer gerespecteerd worden en het is ook vermeldenswaard dat niet iedereen in Zeeland de hele dag verslaafd en zonder enig conversatietalent half verdoofd soms ook nog op de telefoon tuurt. Maar dat daar in Zeeland nog steeds ook boeken en bladen worden gelezen. Nog steeds. En daar kunnen ook verschillende geloofsrichtingen het onderwerp van de aandacht zijn. Net zo goed als atheïsten. En wat dan nog? Het neerbuigende toontje daarover is misplaatst. Laten we blij zijn dat mensen zoeken naar inzichten en vrij zijn om nieuwe wegen in te slaan of juist niet.    .       

...ZO GING DE VRIJE ZEEUW IN 1975 OP IN DE STEM...