• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Door Telehealth dalen de zorgkosten

  In Nederland is op het gebied van zorg momenteel grootschalige digitalisering en automatisering gaande. Nieuwe technologieën op het gebied van monitoring en diagnose maken het voor een arts mogelijk om op afstand een fysiek onderzoek uit te voeren. Bestaande technologieën en connectiviteit veranderen de manier waarop zorg wordt geleverd en hoe er naar zorg wordt gekeken.

Met behulp van bewakings- en diagnosetechnieken kunnen zorgprofessionals patiënten monitoren vanuit het comfort van hun eigen huis. Ook is het mogelijk om patiënten op deze wijze te diagnosticeren en in sommige gevallen zelfs te behandelen.

Binnen telehealth wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieën. Namelijk het opslaan en versturen van data zoals het delen van medische gegevens met een arts of specialist. Een andere sector is monitoring op afstand en dat stelt de patiënt zelf in staat om zelf metingen en tests uit te voeren, die een zorgspecialist vervolgens op afstand kan beoordelen. Veel toegepast bij van chronische ziekten en specifieke aandoeningen.

De derde categorie is real-time interactie en omvat diagnose, counseling en monitoring van patiënten met dementie, epilepsie of hartklachten. Een goed voorbeeld van real-time interactie in de praktijk is het in Nederland ontwikkelde Nightwatch.

Maar handige ontwikkelingen die niet ongenoemd moeten blijven zijn ook telenursing en telepharmacy. Telenursing is het op afstand verstrekken van verpleegkundige diensten door een verpleegkundige aan de patiënt, of tussen verpleegkundigen onderling. Telepharmacy is de levering van farmaceutische zorg aan patiënten, zonder dat de patiënt direct contact heeft met de apotheker. Door al deze digitale ontwikkelingen dalen de zorgkosten heel veel en behoudt de patiënt een stuk zelfredzaamheid.

Uiteraard neemt dit niet weg dat zich situaties zullen voordoen waarbij het noodzakelijk is dat een arts een patiënt fysiek behandelt. In dergelijke situaties kan de patiënt zich op de behandeling voorbereiden door informatie over de behandeling aandachtig door te nemen. Dit zorgt ervoor dat de afspraak met de arts gestroomlijnd en efficiënt plaatsvindt. Dat laatste is wel heel nuttig want veel mensen zijn bloednerveus bij een gesprek met hun arts en vergeten soms heel belangrijke dingen te vragen.