• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Uitspraak wrakingsverzoek Google van Het Hof Den Haag

  Het Gerechtshof Den Haag heeft vorige maand een wrakingsverzoek van Google gehonoreerd. Het Hof spreekt van een ‘objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid’ in een zaak waarbij Google op last van de rechter enkele zoekresultaten moest blokkeren in Google Search.

De zoekresultaten verwijzen onder meer naar een vermelding van een plastisch chirurge op de zwarte lijst artsen van de stichting SIN-NL. Deze lijst bevat alle namen van artsen, tandartsen, verpleegkundigen en psychologen die in het zogenoemde BIG-register opgenomen zijn met een berisping of schorsing, en andere personen en organisaties uit de gezondheidszorg en de overheid die hun wettelijke en professionele zorgplicht schenden.

Google heeft tegen het vonnis van de rechtbank Amsterdam, waarbij haar naam uit de zoekresultaten moest worden verwijderd, hoger beroep ingesteld. Toen het internetbedrijf ontdekte dat een van de behandelende raadsheren voorkomt op de ‘zwarte lijst rechters’ van dezelfde stichting SIN-NL heeft Google de raadsheer van het hof A.M.A. Verscheure in overweging gegeven zich te verschonen. Die zag daartoe geen aanleiding.

(Toelichting terminologie: "Een raadsheer is een rechter in hoger beroep" en "ëen rechter die zich wenst te verschonen wil een zaak niet behandelen omdat hij - of zij - de schijn van belangenverstrengeling wil vermijden).

Het oorspronkelijke vonnis was trouwens ook al opgesteld door een rechter die op de zwartelijstrechters stond. De stichting vond het vonnis dan ook ‘juridisch zeer aanvechtbaar’.
Het was aan Verscheure tot aan het hoger beroep in de hoofdzaak niet bekend dat ook haar naam wordt vermeld op de ‘zwarte lijst rechters’. Anders dan een arts heeft een rechter in de uitoefening van zijn werkzaamheden in het geheel geen nadeel van vermelding op een dergelijke lijst, vond de rechter. Het enkele feit dat de naam van de Raadsheer op deze zwarte lijst staat doet op geen enkele manier af aan haar onpartijdigheid en objectiviteit om het hoger beroep in de hoofdzaak te behandelen.

Maar het is voor Google wél cruciaal dat de zaak in hoger beroep met een onafhankelijke en onpartijdige blik wordt behandeld, in het algemeen en met betrekking tot de stichting SlN-NL en diens voorzitter in het bijzonder. Iedere schijn van persoonlijke betrokkenheid of vooringenomenheid moet worden voorkomen.

Het Hof volgt die redenering. ‘Dat de Raadsheer heeft verklaard dat zij geen enkele moeite heeft met de vermelding van haar naam op deze lijst is niet van belang, aangezien het bij Google niet gaat om de mogelijk subjectieve onpartijdigheid, maar om de objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid.’

...WRAKINGSVERZOEK GOOGLE GEWOGEN EN GEHONOREERD...